Afbeelding
Foto: Hestia

HESTIA. creëert jouw ultieme interieur: Het juiste gevoel en een unieke sfeer zijn essentieel voor een fijn thuis

Door: Redactie Advertorial

Joan Castelijn ontwerpt met haar eigen bedrijf HESTIA. interieurs. In 2020 is ze gestart met ondernemen en inmiddels heeft ze al vele interieurs ontworpen. Samen met de bewoners creëert ze een interieur dat hun persoonlijkheid weerspiegelt en waar zij zich op hun gemak voelen.

Joan is 24 jaar oud en woont in Sprundel. Vijf jaar geleden rondde ze de opleiding ‘Ruimtelijke Vormgeving’ aan het Sint Lucas in Boxtel af. Daarna besloot ze door te studeren en volgde ze de tweejarige Associate Degree opleiding ‘Built Environment’ in Roosendaal. Tijdens deze studies vond ze haar passie in het ontwerpen van interieur. Na het afronden van haar tweede opleiding besloot ze dan ook te beginnen als zelfstandige. “Als eigen ondernemer kan ik mijn ideeën ontplooien en hoef niet binnen de lijntjes te blijven van een werkgever. Het geeft mij echt de vrijheid om mijn eigen stijl te bepalen en voor de klant nieuwe ideeën te bedenken,” vertelt Joan.

Een leidraad voor het nieuwe interieur
“Vaak zie ik dat bewoners niet weten waar ze moeten beginnen met hun nieuwe interieur en hebben ze geen idee hoe ze één geheel van hun woning moeten maken. Daar help ik de mensen bij dooreen compleet interieurontwerp te maken,” vertelt Joan. In een traject van drie tot vier maanden ontwerpt Joan het nieuwe interieur en legt ze alle keuzes vast ineen interieurplan. “Het interieurplan is voor de bewoners eigenlijk de leidraad om hun nieuwe interieur te realiseren. Zo bepaal ik samen met de bewoners als eerste de sfeer en stijl door middel van moodboards. Vervolgens bedenk ik meerdere opties voor een nieuwe indeling. Uit deze opties worden elementen gecombineerd om de juiste indeling voorde bewoners te creëren. Daarna ga ik aan de slag met de verlichting, kleuren en raamdecoratie. Hierbij zoek ik alles tot in detail uit. Zo krijgen de bewoners opeen presenteerblaadje waar de bank het beste staat, op welke muur behang of verf moet komen, hoeveel rollen behang ze nodig hebben en waar ze dit allemaal kunnen aanschaffen. Uiteindelijk verwerk ik deze keuzes in realistische 3D-beelden.Door de beelden lijkt het voor de bewoners of ze al in hun nieuwe interieur staan, nog voordat dit gerealiseerd is. Zo weten de bewoners precies of het interieur bij hen past en waar ze naartoe moetenwerken.”

De zakelijke markt
Naast het ontwerpen van interieurs voorparticuliere klanten, is Joan ook in de zakelijke markt te vinden. “De zakelijke markt is een hele andere tak van sport. Zo ontwierp ik vorige maand nog een stand voor op een internationale beurs, ontwerp ik kantoren en help ik andere ondernemers die zelf niet de expertise hebben om realistische 3D-beelden te maken. Deze afwisseling in opdrachten zorgt er juist voor dat ik mijn creativiteit ook op een andere manier kan inzetten.”

Een creatief beroep
Joan benadrukt dat een creatief beroep vierentwintig uur per dag aandacht vraagt. “Ik kan overal inspiratie op doen. Als ik bijvoorbeeld in het bos aan het wandelen ben en blaadjes zie vallen, kan dit al zorgen voor nieuwe ideeën.” Deze nieuwe ideeën vindt Joan erg belangrijk. Ze wil niet zomaar meegaan met de trends, maar kijkt liever naar de behoeften van de klant. “Tegenwoordig zijn een visgraatvloer en stalen deuren helemaal de trend. Als dat bij de stijl en behoeften van de klant past, verwerk ik dat in het interieur. Maar vaak past het ook niet bij de bewoners en gaan mensen gemakkelijk met trends mee. Ik kijk dan eerst goed naar de wensen, behoeftenen persoonlijkheid van de bewoners. Al deze aspecten verwerk ik vervolgens in het interieur waardoor de bewoners zich echt thuis gaan voelen in hun woning.”

HESTIA.
Sprundel
www.hestia-design.nl
e-mail info@hestia-design.nl
tel. 06-21950171

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief