Jeroen van Zundert en Francien Vermunt.
Jeroen van Zundert en Francien Vermunt. Foto: Corine Roks

Wifra Grafische Bedrijven verhuist naar Rucphen

Door: Corine Roks Bedrijvig Nieuws

SINT WILLEBRORD – Na ruim 45 jaar neemt Wifra afscheid van haar vertrouwde stek op Sint Willebrord. Het grafische bedrijf verhuist naar de Sint Martinusstraat in Rucphen, het voormalige pand van Martens Tweewielers. Allround graficus, Jeroen van Zundert, wordt daar bedrijfsleider. Het vertrouwde gezicht van de drukkerij, Francien Vermunt, gaat het rustiger aan doen en neemt met de verhuizing definitief afscheid van het familiebedrijf dat in 2019 werd overgenomen door BergamoHavando uit Zundert.

DOOR CORINE ROKS

Het was eind jaren zeventig toen Wim en Francien Vermunt uit Sprundel het grafisch bedrijf opstartten. Hun voornamen vormden de inspiratiebron voor de naam van het bedrijf.

Bremstraat
“De garage in Sprundel werd te klein, mijn man en ik waren op zoek naar een geschikt pand om onze drukkerij voort te zetten. Hoewel kleinindustrie onze voorkeur had viel de keuze op de Bremstraat in Sint Willebrord,” vertelt Francien over de geschiedenis.

Het pand op Willebrord werd uitgebreid met een winkel en grafische ruimte. “In die tijd werkten we nog met losse letters die met de hand moesten worden ingelegd”. Met het succes van de bakkies in de jaren tachtig groeide ook het succes van de drukkerij. “De piratenkaarten, uit alle windstreken stroomden de opdrachten binnen, en dat in een tijdperk dat er nog analoog moest worden geknipt en geplakt,” vult Francien aan.

Het Wifra-team krijgt in 1994 versterking uit Roosendaal, Jeroen van Zundert wordt hun nieuwe collega. Gelijk met hem diende de eerste Mac computer zich aan. “In het begin hielden we ons nog stug aan de oude werkwijze totdat we de voordelen inzagen,” memoreert Jeroen lachend.

Vormgeving en drukwerk
Inmiddels gaat alles digitaal. “Met milieuvriendelijke toner en cartridges die bij het restafval mogen. De machines die we nu gebruiken zijn duurzaam, zonder uitstoot van fijnstof,” aldus Jeroen. De drukkerij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een toonaangevend grafisch bedrijf waar zowel de particuliere alsook de zakelijke klant de Bremstraat weet te vinden. De drukkerij onderscheidt zich door persoonlijke aandacht, het meedenken met de klant, en het totaalpakket van vormgeving en drukwerk.

Overname
“Mijn man overleed elf jaar geleden. Onze kinderen wilden het familiebedrijf niet overnemen en ook de werknemers, onder wie Jeroen, zagen af van een overname. Daarom heb ik de zaak drie jaar geleden verkocht aan BergamoHavando uit Zundert,” aldus de 68-jarige Francien. Mede-eigenaar Henri van Doremalen vult aan: “Via een gezamenlijke leverancier kwamen we met elkaar in contact. Mijn compagnon en ik waren zeer vereerd dat we deze zaak mochten overnemen. Met onze hoofdvestiging in Zundert telt ons team zeven grafici/ vormgevers waarbij we naast het drukwerk ook belettering aanbieden.” De nieuwe zaak aan de Martinusstraat opent op 16 mei haar deuren.

Bij een nieuwe zaak hoort een nieuw logo, Jeroen hierover: “Met nog steeds het prisma-oog, maar nu in pixeluitvoering, inclusief een gerestyled lettertype.” 

Gouden tip
Francien tot slot: “Ik vond het heel moeilijk om de zaak los te laten, ik ga de klanten missen. De overname is op het juiste moment op ons pad gekomen. Een mooi en transparant proces ging hieraan vooraf. Ik krijg nu tijd voor hobby’s als schilderen en fietsen. Een ritje naar Rucphen is daarbij heel waarschijnlijk.” Bedrijfsleider Jeroen besluit met een gouden tip voor het aanleveren van drukwerk: “Altijd in PDF! Wij kunnen de bestanden converteren, met prima drukwerk als resultaat.”

Wifra Reclamemaeckers
St. Martinusstraat 33, 4715 AG Rucphen, 0165 383967
info@wifra.nl   
www.wifra.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief