Afbeelding
Foto: Corine Roks

Spectaculaire optredens van lokale muziekverenigingen tijdens het Gemeentelijk Muziek Concert

Door: Corine Roks Cultuur

RUCPHEN - Muziekverenigingen uit de gemeente Rucphen veroverden afgelopen zaterdag de podia van Agora in Rucphen tijdens het Gemeentelijk Muziek Concert. Om de wisselingen vlot te laten verlopen, werd bij deze vernieuwde editie gekozen voor twee podia. De concertzaal zat vol muziekliefhebbers die een mooi en afwisselend avondprogramma in het vooruitzicht hadden.

De kleinste muzikanten openden het GMC. De diverse muziekverenigingen pakten goed uit, zoals harmonie NEO met in hun slotnummer de zanger Marnel de Rooij. De jury was hiervan erg onder de indruk. De tamboers van Zegge verwerkten een schermutseling in hun muziekstuk. Accordeonvereniging Sempre Crescendo verraste het publiek met stiltes. Onder de muzikanten van DHV-VHV uit Sprundel waren twee zeer jonge leden, genaamd Jan en Mies. Zij trakteerden het publiek zelfs op een solo. KNA uit Schijf speelde Avicii’s ‘Waiting For Love’, versterkt met een animatiefilmpje.

Hekkensluiter op deze zaterdagavond was Fanfare De Eendracht uit Sint Willebrord. Zij openden hun optreden met een Pokémon, gevolgd door eigentijdse muziek. De organisatie en muzikanten kunnen terugkijken op een geslaagd GMC. Een opmerking vanuit het publiek luidde: “Wel een beetje jammer dat het wedstrijdelement is komen te vervallen. Dat maakte het GMC altijd wel erg spannend.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief