Afbeelding
Foto: Politie.nl

Dieseldief aangehouden in Rucphen

Door: Michel Claessens Politie

RUCPHEN - De politie heeft zaterdagavond aan de Rijksweg-Zuid in Rucphen een verdachte aangehouden voor het stelen van diesel uit een vrachtwagen. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig. 

Rond 21:45 uur kreeg de politie een melding van medewerkers van het bedrijf dat er vermoedelijk twee personen diesel aan stelen waren uit vrachtwagens. Toen de twee dieseldieven in de gaten hadden dat ze betrapt waren, ging één van de twee er vandoor. De andere verdachte gaf zich over toen een agent dreigde een stroomstootwapen in te zetten. De man, een 45-jarige Roemeen met onbekende woonplaats, is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De politie, waaronder een hondenbegeleider en zijn diensthond, hebben nog op het terrein gezocht naar de tweede verdachte, maar die werd niet meer aangetroffen.

Het bedrijf deed aangifte van de diefstal van de diesel. De aangehouden verdachte wordt zondag gehoord door de politie.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief