Alvast een vooruitblik voor zaterdagmiddag.
Alvast een vooruitblik voor zaterdagmiddag. Foto: M Buijs

Regiofinale schoolhandbal bij Orion

Sport en vereniging

RUCPHEN - Na 2 jaar uitstel vanwege de Covidpandemie is het dan eindelijk zover, zaterdagmiddag 14 mei organiseert HV Orion de regiofinale van het schoolhandbaltoernooi. 

 

Door het hele land organiseren verenigingen en gemeenten al jaren met veel succes handbaltoernooien voor basisschoolkinderen, zo ook in Rucphen. Maar bij Orion doen we er nog een schepje bovenop, we organiseren niet alleen een toernooi voor alle leerlingen van de groepen 6 t/m 8 in het najaar, maar ook nog eens een jaarlijks toernooi voor alle groepen 4 en 5 in het voorjaar (dit jaar op woensdagmiddag 1 juni). Bij Schoolhandbal draait het vooral om spelvreugde, samenwerken en je inzetten voor een goed resultaat. Kortom: leren samen spelen en samenwerken, onder de vlag van je school! De winnaars van het plaatselijke schoolhandbaltoernooi groep 7/8 mogen aan de regiofinales meedoen, welke een voorselectie is voor het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal. Dit NK wordt op zaterdag 11 juni 2022 georganiseerd in sporthal Valkenhuizen in Arnhem.

Door de Coronaperiode zijn er dit jaar echter meer plaatsen op het NK te verdienen. Dus niet alleen het team van de St Martinusschool mag als winnaar van het lokale schoolhandbal direct door naar het NK op zaterdag 11 juni, maar mogelijk kan er ook nog een tweede team zich afvaardigen. Wie dit tweede team gaat zijn, wordt aankomende zaterdagmiddag op de regiofinale bepaald. Het toernooi start om 14:00 uur op onze buitenvelden.

Activiteitenkalender HV Orion

Momenteel wordt er door de diverse commissies hard gewerkt aan de voorbereidingen van allerlei activiteiten dit voorjaar. 

Hierbij alvast een overzicht voor in de agenda: Zaterdag 28 mei: Orion-Feestdag vanwege het 40-jarige bestaan; Woensdag 1 juni: Schoolhandbaltoernooi voor de groepen 4 en 5; 2e Pinksterdag 6 juni: Gezelligheidstoernooi; Zaterdag 2 juli: KraachtKup-toernooi; Zaterdagavond 2 juli: Bierproeverij; Kampweekend van 8 t/m 10 juli; Zaterdag 16 juli: Beachtoernooi.

Meer informatie over o.a. aanmelding is te vinden op www.hvorion.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief