Een uitstapje met de boot.
Een uitstapje met de boot. Foto: FOTO JAN UITDEHAAG

Geslaagde vijfdaagse reis RAS naar Duitsland

Sport en vereniging

RUCPHEN - De vijfdaagse reis die 2 jaar niet door kon gaan vanwege corona kon nu gelukkig wel, zonder allerlei restricties, wel doorgaan . Zondagmorgen 24 april werd met de bus vertrokken vanaf Agora naar Sauerland. 

Na een tussenstop in Moers en een vlotte reis waren we om ongeveer 13.00 uur in ons hotel, waar we hartelijk werden verwelkomd. Een mooi hotel in een prachtige omgeving, waar we alle dagen goed zijn verwend. Het eten was er prima en het personeel heel aardig en attent. De dagen waren ingevuld met een bezoek aan Kassel, een rondleiding in het voormalig geboortekasteel van koningin Emma, bezoek Kornbach en Willingen en een boottocht op de Diemelsee. De sfeer onderling van de Rucphense senioren was heel  goed en gezellig. Sommige avonden werden ingevuld door een zanger en er werd volop gedanst. Er was een bingoavond, waarin vele flessen  Duitse wijn konden worden gewonnen. Bijzonder was ook een avondwandeling voor de liefhebbers met halverwege een heerlijk likeurtje. Heel bijzonder, maar er waren dikwijls verrassingen vanuit het hotel. Al met al een prachtige reis en daarvan uitgaand, hopen we volgend jaar weer een meerdaagse reis te kunnen organiseren. Onze dank aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd maar vooral aan de werkgroep reizen van RAS.  

Voor degene die niet 5 dagen weg willen, organiseren we op 2 juni een mooie dagreis. Nadere mededelingen volgen nog. Ook alvast jullie aandacht voor het fietsen dat weer volop is opgestart in mei en natuurlijk niet vergeten de jaarvergadering van 14 mei. Er wordt een nieuwe voorzitter gekozen en wij denken dat we ons tweehondervijftigste lid in het zonnetje kunnen zetten. Ook hiervan krijgen de leden bericht.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief