één gedeelte van de zaal in De Lanteern, waar de spanning voelbaar was
één gedeelte van de zaal in De Lanteern, waar de spanning voelbaar was Foto: Wil v.d. Luijtgaarden

En wéér een superbingo bij KBO Sint Willebrord

Sport en vereniging

SINT WILLEBRORD - Opnieuw was er bingo! KBO Sint Willebrord had zelfs een super bingo op donderdag 1 december. Super, zeker voor wat betreft het aantal deelnemers. Ongeveer 75, niet alleen enthousiaste, maar ook fanatieke aanhangers van dit gezellige spelletje, schoven aan aan de tafels in De Lanteern.

Ria Prins opende, mede namens het aanwezige KBO-bestuur, deze middag.  Ze gaf aan dat er geen handdoeken, koffie of dergelijke als prijs was, maar deze keer eens alleen maar geldprijzen. Aan de goedkeurend knikkende hoofden was te zien dat dit wel in de smaak viel. Gaande het verloop van de bingo bleek dat de penningmeester aardig in de buidel had getast, want ook de prijzen werden super bevonden. Tijdens bingo heerst een passende stilte. Zo ook hier. Want behalve dat er af en toe geluiden klonken om vooral tot absolute stilte te manen, dus geen gepraat tussendoor, kon je een speld horen vallen. Resoluut werden de “luikjes” op de vele bingokaarten dichtgeschoven tot er bingo klonk. Hier en daar korte teleurstelling, want er hoefde er nog maar eentje, maar al snel daarna op naar nieuwe ronde – nieuwe kans! 

Als het bingoën het toeliet, konden de deelnemers af en toe hun handen van hun kaarten naar de bordjes op tafel verschuiven. Want natuurlijk, Sinterklaas had het te druk om zelf even langs te komen, maar hij had wel het bekende strooigoed afgegeven. Kruidnoten, schuimpjes en zo vonden gretig aftrek. En zoals het deze doelgroep betaamt, natuurlijk aten zij de bordjes keurig leeg.

Al met al, het was een supergezellige middag, met fraaie prijzen en ook een aantal verrassende rondjes extra. Deelnemers gingen tevreden naar huis en bestuur kan terugkijken op een goed geslaagde middag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief