De nieuwe Stads Herauten van Steenbergen worden feestelijk ingeluid tijdens de openingsmiddag van het VVV Informatiepunt in de Gummaruskerk.
De nieuwe Stads Herauten van Steenbergen worden feestelijk ingeluid tijdens de openingsmiddag van het VVV Informatiepunt in de Gummaruskerk. Foto: Claudia Koole

Steenbergen is tien Stads Herauten rijker (+ video)

Door: Claudia Koole Algemeen

STEENBERGEN - De grote Gummaruskerk als blikvanger van Steenbergen is niet langer louter een kerkgebouw. Nadat het VVV Informatiepunt erin gevestigd werd, is de kerk nu ook een uitvalsbasis voor maar liefst tien Stads Herauten.

Ton Wennekers: "Stads Herauten zijn verliefd op Steenbergen. Het is een stad met een verhaal." Maandelijks wordt er een stadswandeling georganiseerd met opmerkelijke historische punten. Wethouder Wilma Baartmans: "We worden nu een echte stad."

Na het startschot, mede vanuit de Vereniging Nederlandse Vestingsteden, kon er zaterdag meteen een wandeling worden gemaakt. Het warme weer met tropische temperaturen mocht geen excuus zijn. Er werden flesjes water verstrekt. Burgemeester Ruud van den Belt is wederom trots. Naar zijn zeggen is een wens van hem in vervulling gegaan nu de gemeente Steenbergen tien Stads Herauten rijker is geworden. 

Zie hieronder het filmpje dat Claudia Koole maakte bij de presentatie van de Stads Herauten:Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief