Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Diwi Zager wil een diervriendelijke gemeente: ‘Dieren kunnen ondersteuning gebruiken’

Door: Caren Vermaat Algemeen

DINTELOORD - Als adviseur van natuur en landschap bij gemeente Steenbergen is Diwi Zagers nauw betrokken bij het project Natuur in de wijk waarmee voor een aantal diersoorten een betere leefomgeving gerealiseerd wordt.

Samen met wethouder Remery en een aantal medewerkers van Natuur in de Wijk, werden vorige week in Dinteloord de eerste nestkasten en beplanting aan de inwoners uitgereikt. Diwi licht toe dat er binnen de gemeente veel aandacht is voor herstel van biodiversiteit en daarom zet de gemeente in op deze ondersteunende maatregelen. “Vanuit de provincie en de gemeente zijn er bepaalde diersoorten uitgekozen waar de maatregelen op gericht zijn. Dit zijn diersoorten die kenmerkend zijn voor de stadsnatuur, die voor hun verblijfsplaatsen gebonden zijn aan de gebouwde omgeving. Doordat er meer stenen en minder groen in de steden en dorpen te vinden is, kunnen deze dieren ondersteuning gebruiken.

Voor gemeente Steenbergen hebben we dus gekozen om met name de gierzwaluw, de huiszwaluw, vleermuizen en wilde bijen te ondersteunen met schuilgelegenheid en nestgelegenheid. Het gaat dus niet alleen om nestkasten maar ook om beplanting die specifiek geschikt is voor de betreffende dieren.” Wethouder Remery onderstreept het belang van dit project. “Het is heel belangrijk om de biodiversiteit in stand te houden. Ik heb zelf vorig jaar al wat nestkasten opgehangen in mijn tuin, die al bewoond zijn door koolmeesjes.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief