Afbeelding
Foto: Gemeente Steenbergen

Overhandiging ‘kunstgids’: ‘Ode aan de schoonheid en creativiteit van Steenbergen en haar inwoners’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - Ter ere van het Jubileumjaar 2022 werd op woensdag 23 november de gids ‘kunst & fotografie’ uitgereikt. Wethouder Baali ontving het eerst gedrukte exemplaar, om 16.00 uur in de Gummaruskerk.  

In dit boekje staan 36 werken, van foto’s, tekeningen, schilderijen tot objecten van de gemeente Steenbergen. De werken zijn gemaakt door kunstenaars uit verschillende kernen van Steenbergen nadat het platform Kunst en Cultuur een prijsvraag had uitgezet. Wethouder Baali ontving het eerst gedrukte exemplaar, om 16.00 uur in de Gummaruskerk.

Prijsvraag platform Kunst en Cultuur
De aanleiding van dit mooie resultaat is een prijsvraag uitgezet door het platform Kunst en Cultuur Steenbergen, ter ere van het Jubileumjaar 2022. Hierbij werden kunstenaars gevraagd om in het kunstwerk één kern uit de gemeente centraal te zetten. Maar liefst 36 kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de oproep en een bijzonder ontwerp ingediend, variërend van schilderijen, tot beeldende kunst en tekeningen. Een jury van het platform heeft van alle inzendingen 6 winnende ontwerpen gekozen, van iedere kern één. Deze ontwerpen zijn afge­beeld op de banieren die gedurende het hele Jubileumjaar op de Markt in Steenbergen hangen.

Ontwerpen
In het boekje zijn alle 36 ontwerpen afge­beeld. Samen geven ze een prachtig beeld van onze gemeente en de creativiteit van onze inwoners. Wethouder Baali noemt het boekwerkje een “ode aan de schoonheid en creativiteit van Steenbergen en haar inwoners”. Hij is aangenaam verrast door het resultaat. In de bundel staan foto’s, tekeningen, schilderijen, objecten en meer. Allemaal werken van kunstenaars die hun visie op Steenbergen een vorm gaven. Er staan tevens verwijzingen in naar de plaatsen waar de werken ook werkelijk te bewonderen zijn. Het geeft een goed beeld van hoe historische erfgoed en de kunst van nu onlosmakelijk verbonden zijn met Steenbergen. Het boekje is gratis te verkrijgen bij onder andere de VVV, bibliotheek en horeca in de gemeente.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief