Afbeelding
Foto: Gummarus

Indrukwekkend theaterbezoek voor de 100-jarige Gummarus: ‘Met z’n alle in de bus’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - Vrijdag was het voor de leerlingen van Gummarus zo’n dag, een dag met een gouden randje! Met alle kinderen van Gummarus naar theater De Maagd, een prachtige herinnering toevoegen aan de beleving van onze leerlingen. 

Zeven bussen op de Grote Markt
Maar liefst zeven bussen met enthousiaste kinderen werden rond half twee afgezet voor de deur van theater De Maagd in Bergen op Zoom, midden op de Grote Markt. In lange rijen treden de kinderen met leerkrachten en hulpouders het theater binnen, hun ogen uitkijkend. Daarna de indrukwekkende zaal betreden met je klasgenoten, grote ogen als gevolg. Na 10 minuten gekakel en plaatsen zoeken, pakt meneer Wietse (directeur) de microfoon en heet iedereen een heel bijzonder welkom op deze speciale gelegenheid. ‘Want als je 100 jaar wordt, mag je bijzondere dingen doen en prachtige herinneringen maken die jullie over 30 jaar nog weten te vertellen als ik jullie tegenkom’, aldus de directeur die ook zelf onder de indruk was van het prachtige geheel.

Theater en samen maken we de wereld!
Wat volgde was de voorstelling Jungleboek de Musical, een schitterende productie van Theater Terra. Met slechts drie acteurs zorgden zijn voor prachtig spel, slimme wisselingen en mooie liedjes. Een bezoek aan een voorstelling in het theater brengen met de hele school stond hoog op de verlanglijst van de werkgroep 100-jaar Gummarus. Hiervoor zijn meerdere redenen, allereerst gaat het erom dat kinderen hun rugzak vullen met prachtige herinneringen, herinneringen voor het leven, en daar heeft een school zeker een grote rol in. Daarnaast komt er in een theatervoorstelling ontzettend veel samen, zeker ook de onderwerpen die de school graag omarmd. ‘Een theaterproductie is een uitstekend voorbeeld van ons motto,’ aldus Visser, ’het laat zien dat je elkaar nodig hebt om iets moois en goeds neer te zetten.’ Hiermee doelt hij niet alleen op de drie acteurs, maar een heel team, ook achter de schermen. Techniek, decor en organisatie zijn allemaal even belangrijk om een voorstelling tot een succes te maken. Hiervoor zijn vaardigheden die nodig die op school hoog in het vaandel staan!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief