Afbeelding
Foto: Jeroen van Opstal

Alles wat je wilt weten over het WK Veldrijden in Hoogerheide

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Aankomend weekend staat Hoogerheide in het tegen van het WK Veldrijden. De sportwedstrijd vindt plaats van 3 tot en met 5 februari 2023. 

Langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De hoge met bos bedekte zandgronden gaan hier over in de lager gelegen zeekleipolders. Het meest opvallend is de steil rand, een monument van aardkundige waarde. De steil rand slingert van Ossendrecht langs Hoogerheide, Woensdrecht en Bergen op Zoom tot in Steenbergen. “Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooi parcours voor het WK Veldrijden in 2023”, aldus de organisatie.

Het WK wordt verreden op een parcours door Hoogerheide. Zowel de start als finish vinden plaats op de Scheldeweg. De route is zo’n drie kilometer lang. De wielrenners leggen het parcours per wedstrijd meerdere rondes af.

Tekst gaat onder de foto verder.


Parcours Hoogerheide 

Programma
De wedstrijden van het WK veldrijden zijn als volgt:

Vrijdag 3 februari
12.30 uur tot 13.30 uur: WK Team Relay

Zaterdag 4 februari
11.00 uur: WK Junior vrouwen
13.00 uur: WK Mannen onder de 23 jaar
15:00 uur: WK Elite vrouwen

Zondag 5 februari
11.00 uur: WK Junior mannen
13.00 uur: WK Vrouwen onder de 23 jaar
15:00 uur: WK Elite mannen

Tickets
Kaarten voor het sportevenement zijn te verkrijgen op de website van het evenement. De mindervalide tickets zijn uitverkochtBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief