Jon Bergeman uit Dinteloord
Jon Bergeman uit Dinteloord Foto: Alliantie

Jon Bergeman uit Dinteloord: ‘Alleen ‘boe’ roepen, maakt Brabant niet beter’

Algemeen

GEMEENTE STEENBERGEN - Een nieuwe middenpartij die zich sterk maakt voor goed bestuur en een betrouwbare overheid. Dat is in het kort gezegd waar Alliantie voor staat. De partij doet in Brabant mee aan de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. In Dinteloord woont Jon Bergeman, nummer 15 op de lijst van Alliantie. Hij maakt zich sterk voor behoud van boer & milieu.

De kandidaten komen uit heel Brabant, jong en oud, man en vrouw, met verschillende achtergronden en verschillende expertises. Zij hebben het doel om als burger weer grip te krijgen op het provinciale beleid. Een van de kandidaten is Jon Bergeman uit Dinteloord. Hij is klimaatoptimist en ijvert voor behoud van boer en milieu. 

Zijn partij Alliantie wil een einde maken aan problemen die maar over ons heen blijven komen. Problemen waar de huidige politiek weinig andere oplossingen voor lijkt te hebben dan meer geld of meer bureaucratie. Volgens Alliantie moet dat anders. De partij stelt dat er grote behoefte is aan politici die inhoud belangrijker vinden dan beeldvorming en zelf de verantwoordelijkheid durven te dragen voor beslissingen, in plaats van zich te verbergen achter EU regelgeving, commissies, rechterlijke uitspraken of dichtgetimmerde coalitieakkoorden. 

“Goed bestuur is vooral heel erg nodig bij het stikstofbeleid”, vindt Bergeman. “Het huidige ondoordachte beleid is gebaseerd op een rekenmodel dat goedwillende burgers, boeren en ondernemers vermaalt en weinig met de werkelijkheid te maken heeft, en dat alles zonder dat de natuur erop vooruitgaat. Er zijn nu alleen maar verliezers”.

Als eco-practicior en ex-veehouder wil Bergeman daar met allen iets aan doen, te beginnen met de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Want zoals hij zegt, alleen aan de kant blijven staan en ‘boe’ roepen, maakt Brabant niet beter.

Meer over de ambities van Alliantie voor Noord-Brabant en Nederland is te vinden op ww.alliantie.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief