Afbeelding
Foto: Facebook BBB

BBB ook winnaar van Brabantse Waterschapsverkiezingen in Steenbergen

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - De stemmen zijn geteld, de voorlopige uitslagen zijn bekend. In de gemeente Steenbergen komt BBB bij de verkiezingen voor Provinciale Staten van Noord-Brabant als grootste partij uit de bus met 25.2 % van de stemmen. Bij de verkiezingen voor Waterschap Brabantse Delta kreeg BBB met 26 % de meeste stemmen in de gemeente Steenbergen. De opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen lag in de gemeente Steenbergen met 10.205 stemmen op 54 %.  Voor de verkiezingen voor Waterschap Brabantse Delta lag de opkomst met 10.085 stemmen op 49.4 %. 

De verdeling in de gemeente Steenbergen voor Waterschap Brabantse Delta is als volgt:

Naam partij

Aantal stemmen

Percentage van de stemmen

1.VVD

1535

15.2

2.Ons Water

953

9.4

3.CDA

900

8.9

4.West-Brabant Waterbreed

1270

12.5

5.Water Natuurlijk

638

6.3

6.PvdA

522

5.1

7.Partij voor de Dieren

539

5.3

8.Belang van Nederland

360

3.5

9.Belang van Nederland

329

3.2

10.BBB

2625

26

11.Ouderen Appél

71

0.07

12.AWP

204

0.2

Blanco

98

0.09

ongeldig

41

0.04

Prettig verlopen verkiezingsdag
Burgemeester Van den Belt kijkt terug op een prettig verlopen verkiezingsdag. “Toen ik mijn stem uitbracht in het gemeentehuis sloot ik achteraan in de rij. Dat was mooi! Het doet me goed om te merken dat veel inwoners gebruik maken van hun stemrecht. Zo hebben ze invloed op belangrijke zaken in onze samenleving. Ik wil alle kiezers dan ook bedanken.”

In de middag ontving de burgemeester minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken voor een werkbezoek aan het stembureau in de Gummarusschool. Zij maakte er eerst kennis met gastvrouw én stralend middelpunt Marjos Ligtenberg, bewoonster van SDW Aan de Zuidwal, een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.

Visitekaartje
Ook sprak de minister met de medewerkers van het stembureau en inwoners die hun stem kwamen uitbrengen. Daarna was er een interactief gesprek met leerlingen uit groep 8 van de basisschool over burgerschap. Hieraan droegen ook de schooldirecteur en bestuursleden van de Stichting Veteranen Steenbergen hun steentje bij. ,,We hebben met z’n allen een mooi visitekaartje afgegeven vandaag”, concludeerde de burgemeester. Hij is blij met de inzet van alle medewerkers en vrijwilligers die deze verkiezingen en het werkbezoek van de minister in goede banen hebben geleid.

Vaststellen voorlopige uitslag
Op donderdag 16 maart om 9.00 uur komen de leden van het gemeentelijk stembureau in het gemeentehuis bijeen voor de controle van de proces-verbalen van de twaalf stembureaus, op partij- en kandidaatsniveau. Op basis van de controle kan eventueel een hertelling plaatsvinden. De voorlopige verkiezingsuitslagen van Provinciale Staten en het Waterschap Brabantse Delta van de gemeente Steenbergen worden vandaag aan het eind van de middag vastgesteld. Vanaf vrijdag 17 maart worden de uitslagen op de website www.gemeente-steenbergen.nl/verkiezingen geplaatst.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief