Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Vanavond tot en met zondag is het feest bij V.V. Steenbergen vanwege 90-jarig bestaan

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Het jubileumweekend van V.V. Steenbergen is van 17 tot 19 maart. Bij V.V. Steenbergen zijn er al heel wat medewerkers voorbij gekomen de afgelopen 90 jaar. Marianne en Klaas de Wit kijken uit naar het feestweekend. “Het weekend staat helemaal in het teken van ons 90-jarig jubileum”

In 1991 ging hun oudste zoon voetballen bij de club en sinds die tijd is ze wekelijks in de huiskamer van de voetbalvereniging te vinden. “We zijn hier zo vaak dat we er maar een gezellige huiskamer van hebben gemaakt”, vertelt Marianne lachend. “Ik heb zelfs een tafelkleed op maat gemaakt voor op de grote bestuurstafel en er staat altijd een bosje bloemen op tafel. Het is hier een zoete inval en iedereen is welkom om een praatje te komen maken. Ondertussen zijn onze kinderen al lang gestopt met het voetbal maar wij gaan zeker nog door.” Marianne houdt zich bezig met de binnendienst en haar man Klaas met de buitendienst. “Zo’n zeven jaar geleden ben ik gevraagd om mee te werken in het wedstrijdsecretariaat en dat doe ik nog steeds met heel veel plezier. Ik houd onder meer alle scores bij, maar ik zorg ook voor de koffie en thee hier in de bestuurskamer en zorg voor de limonade of thee voor de spelers. We hebben tegenwoordig een digitaal wedstrijdformulier zodat de uitslagen digitaal verwerkt worden. Meestal hebben mijn man en ik op zaterdag de ochtenddienst en doen anderen de middagdienst zodat we ’s middags ook nog even tijd hebben voor andere dingen dan voetbal. Op die manier blijft het leuk!”

Klaas noemt zichzelf een soort vliegende keep van V.V. Steenbergen. Samen met zijn vrouw Marianne is hij in 1991 begonnen als jeugdleider bij de club. “Marianne ging in die tijd met onze jongste mee en ik met de oudste. In de loop der jaren heb ik zo’n beetje alles gedaan wat hier te doen valt. Ik heb ook jaren achter de bar in de kantine gestaan en in het bestuur gezeten als penningmeester en voorzitter. Als er ergens een gat valt dan spring ik erin”, vertelt Klaas. Op dit moment houdt hij zich meer bezig met de buitendienst van het secretariaat. “Ik probeer de schreeuwende ouders een beetje in toom te houden, want dat is soms echt nodig. We vinden het belangrijk dat we een leuke en gezellige club zijn, en daar hoort dat gedrag zeker niet bij.” 

Feestweekend
Het aankomende weekend staat in teken van het 90-jarige jubileum van de club, reden voor een feestje. “We hebben onder andere een reünie met oud-leden op de planning, diverse jeugdactiviteiten en natuurlijk een feestavond met DJ en artiesten.” Daarnaast wordt er ook een voetbalwedstrijd gespeeld tussen oud Steenbergen en oud NAC, spelen er mini’s en veteranen en nog veel meer. Het volledige programma is te vinden op de website www.vvsteenbergen.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief