Afbeelding
Foto: Vanderborg Fotografie

Leefbaarheid Dinteloord wil geen Paaskermis in Dinteloord: ‘Onacceptabel’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

DINTELOORD - In Dinteloord staat het weekend voor Pasen een kermis op de planning. Vanwege diverse protestantse kerken en de christelijke feestdagen is Leefbaarheid Dinteloord (VWBLD) het daar niet mee eens.

Het verkeersbesluit ‘Tijdelijk parkeerverbod wegens Paaskermis - Raadhuisplein Dinteloord’ is in Dinteloord niet in goede aarde gevallen, volgend VWBLD. “In ons dorp zijn er diverse protestantse kerken en de christelijke feestdagen worden er op passende wijze beleefd”, aldus Leon Aanraad, voorzitter VWBLD. Leefbaarheid Dinteloord vermoedt dat hiermee in het geheel geen rekening is gehouden bij het verlenen van de vergunning. “Wij pleiten er daarom voor dat de kermis niet voorafgaand aan het paasweekend zal plaatsvinden.”

En we hopen daarnaast dat de twee andere argumenten in ons bezwaarschrift ertoe zullen leiden dat het Raadhuisplein niet langer als ‘geschikte locatie’ voor een kermis wordt aangemerkt.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief