HAP Bergen op Zoom
HAP Bergen op Zoom Foto: Screenshot Google Earth

Nachtelijke sluiting voor Huisartsenpost Roosendaal zorgt voor onrust in Kruisland en Dinteloord

Door: Amy Klaverveld Algemeen

STEENBERGEN - De huisartsenpost in Roosendaal gaat vanaf 1 mei niet meer in de nachtelijke uren open. Dat werd gisteren bekend gemaakt. Inwoners uit de regio zullen tussen 23.00 uur en 08.00 uur naar de huisartsenpost in Bergen om zoom moeten uitwijken. Fractie Gewoon Lokaal! wil verduidelijking vanuit de gemeente en schrijft een brief met vragen.

De sluiting heeft te maken met het grote personeelstekort op zowel de HAP in Roosendaal als in Bergen op Zoom. Daardoor is besloten om één van de vestigingen open te houden, en dat is die in Bergen op Zoom. De fractie Gewoon Lokaal! heeft vragen gesteld aan het college over de nachtelijke sluiting van de huisartsenpost (HAP) in Roosendaal. De partij vraagt zich onder andere af of het college bekend was met de problematiek bij de HAP, of er al eens overleg is geweest en wat vervolgstappen zijn. Ook verwacht deze partij dat het extra druk kan worden bij de HAP in Bergen op Zoom. “Door het samenbrengen van deze posten worden meer personen verwacht, terwijl de personeelsbezetting minimaal is. Hier maakt Gewoon Lokaal! zich ook zorgen over,” stelt de partij. “Worden de wachttijden dan niet te lang?”

Omliggende gemeenten maken zich zorgen
Ook overige gemeenten uitten hun zorgen, zo ook wethouder Sharona Malfait van de gemeente Halderberge. “Wij zijn verrast door de timing van het besluit en hadden hier graag eerder bij betrokken willen worden. Vooral om samen met de Stichting huisartsenposten en zorgpartners voor een goede communicatie richting onze inwoners te zorgen. Hoewel we het personeelsprobleem begrijpen, worden we nu in de regio voor een voldongen feit gesteld” laat ze op Facebook weten. “Namens het college zal ik met de collega-wethouders van de gemeenten Rucphen, Roosendaal en Moerdijk in overleg  gaan met de Stichting Huisartsposten West Brabant en andere zorgpartners.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief