v.l.n.r.Boertiek, Akkermans Leisure, wethouder Rémery, presentator Gert van 't Hof
v.l.n.r.Boertiek, Akkermans Leisure, wethouder Rémery, presentator Gert van 't Hof Foto: Christel Schiphorst

Ondernemersbijeenkomst in Steenbergen terug van weggeweest: ‘Steenbergen heeft goud in handen’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

HEENSE MOLEN – Voor het eerst in lange tijd organiseerde de Gemeente Steenbergen donderdagavond 16 maart een Netwerkbijeenkomst voor ondernemers onder de naam ‘Economische Kracht’. 

De avond was goed bezocht en de keuze voor (Studio Sport) presentator Gert van ’t Hof als gastheer was een gouden greep. De aanleiding voor de bijeenkomst was dat Steenbergen goed aan de weg timmert. Ondernemers vestigen zich hier, breiden uit en ontwikkelen door, met name op de bedrijventerreinen, in de agrofoodsector en op het gebied van recreatie en toerisme. De ondernemers vormen de economische kracht van Steenbergen. Het gelijknamige programma is in 2022 opgezet onder Wethouder Wil Knop. Daarom was het de hoogste tijd om elkaar te ontmoeten en inspiratie met elkaar te delen, aldus de organisatoren van de avond.

Goud in handen
“Steenbergen heeft goud in handen met volop ruimte voor recreatie, wonen en bedrijvigheid”, zo trapte Gert af. Zelf woonachtig in Willemstad, kent hij onze gemeente vrij goed en fietst ook regelmatig op hoge snelheid over de polderwegen. In een soort talkshow-setting begon hij met het uithoren van wethouder (en pootaardappelboer) Kees Gommeren en Pieter Korst, akkerbouwer (aanwezig namens ZLTO). Gommeren gaf aan, dat hij trots is op de producten die in Steenbergen worden geteeld, maar dat ook hij worstelt met de stikstofproblematiek en de energieschaarste. 

‘Vertrouw in innovatiekracht van boer’
Pieter Korst bevestigde dat: “Het huidige landbouwbeleid geeft veel spanningen, maar veel collega’s begeven zich al richting de duurzame landbouw. De gemiddelde akkerbouwer stelt de bodem al centraal met groenbemesting en minder ploegen. We zijn al tientallen jaren bezig met de transitie, maar de ene innovatie is nog niet afgerond of de volgende wordt al weer opgelegd vanuit Den Haag. Het zou fijn zijn als men eens wat meer vertrouwen had in de innovatiekracht van de boer en alleen werkt met doelen. Wij kunnen zelf het beste bepalen hoe we die doelen kunnen bereiken.

Hart van Dinteloord
Het 2de gesprekonderwerp ging over Hart van Dinteloord en de betere samenwerking tussen winkeliers en horeca uitbaters. Hier gaven Astrid Koch (Slijterij ’t Genoegen) en Pieter van de Hill hun visie op hoe Dinteloord beter op de kaart gezet kan worden, mede door het verder verfraaien van het dorpshart met comfortabele banken en bloemen.

Team Economie
Als intermezzo werd het Team Economie van de gemeente voorgesteld, te weten Bram van de Velde, Erik Verstrepen en Laura van de Goor, die een kennisquiz hadden opgezet, die enthousiast werd geleid door Gert. 

Toerisme
Veel van die bedrijven zijn actief in recreatie en toerisme. Bij het laatste blok werden daarom Karlijn van Alphen (Boertiek) en Jeroen Akkermans met wethouder Rémery bevraagd. Met 488.000 dagtoeristen in 2022 is er potentie genoeg. 

Maar meer en betere marketing over de toeristische en zakelijke mogelijkheden in gemeente Steenbergen is daarbij een must. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief