Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Warm onthaal voor Roparunners in Steenbergen

Door: Caren Vermaat Algemeen

Steenbergen - In de vroege ochtend van maandag 29 mei kwamen de lopers van de Roparun door Steenbergen.

De Roparun is een estafetteloop van 530 kilometer die start vanuit Twente en finisht in Rotterdam. Op zaterdag 27 mei is de Roparun gestart vanaf Vliegveld Twenthe en doorgelopen naar het zuiden van Nederland waarbij traditiegetrouw ook Steenbergen weer werd aangedaan. Dit jaar deden er ruim vijfduizend mensen mee aan de run, verdeeld over 212 teams. Elk team bestaat uit meerdere lopers die elkaar in estafettevorm afwisselen en worden begeleid door fietsers en verzorgingsauto’s.

Goede doelen 
Het geld dat wordt opgehaald wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. De Roparun heeft dit jaar 49 goede doelen uitgekozen die hieraan bijdragen. Dit kan de inrichting van een inloophuis zijn waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten of een vakantie voor mensen met kanker en hun familie tot de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

Steenbergse Roparunners
Ook dit jaar deden vier Steenbergse teams mee aan de Roparun, namelijk de ‘Stone Mountain Runners’, ‘Door Dik en Dun’, de Dintelstampers en Stichting Joepie.
Al vanaf 5 uur in de ochtend stonden de vrijwilligers van Stichting Doorkomst Steenbergen, familie, vrienden en andere geïnteresseerden klaar om de teams aan te moedigen. Dit jaar waren de teams door het goede weer extra vroeg. Al rond 6 uur kwamen de renners van Door Dik en Dun langs, een uur later gevolgd door het team van de Stone Mountain Runners. Daarna volgden de Dintelstampers en Stichting Joepie. Met een DJ, live muziek, thee en koffie en springkussens voor de kinderen werden alle lopers warm onthaald.


Later op de dag zijn alle teams gefinisht op de Coolsingel in Rotterdam. Dit jaar is er in totaal €2.527.557,57 opgehaald voor het goede doel. Voor meer informatie over de Roparun: www.roparun.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief