's Middags was er plezier voor jong en oud bij het 30ste Beachvolleybaltoernooi in Steenbergen
's Middags was er plezier voor jong en oud bij het 30ste Beachvolleybaltoernooi in Steenbergen Foto: Christel Schiphorst

Voeten in het zand tijdens beachvolleybal in Steenbergen

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN – De vlammetjes daalden afgelopen pinksterzondag zeker wel neer op de ongeveer 300 beachvolleybal spelers: de meesten die ‘s middags zand hapten, waren aan het einde van de dag roodverbrand. In de avond was er voldoende verkoeling, ook dankzij alle cafés rondom ‘the beach’.

250 kuub zand
Peter Delfos van Diomedon heeft er al een flinke dag op zitten, als het Beachvolleybaltoernooi op 1ste Pinksterdag ten einde loopt. “Vanochtend om 6 uur zijn we begonnen,” vertelt Peter, “want we moesten 250 kuub zand naar de markt rijden en op een goede manier verspreiden. Dit is mede gelukt dankzij de het organiserend comité (4 personen) en 20 vrijwilligers. We zijn ook erg gelukkig met de vele agrariërs die ons helpen met hun aanhangers, sjofels en bezemwagens. Mede dankzij hen krijgen we het ieder jaar weer voor elkaar om een fantastisch evenement te organiseren! Morgenochtend om 7 uur staan ze er ook weer, om alles op te ruimen.”

Ruim zestig teams
Om 12 uur stond alles klaar, maar liefst 8 velden, en om half één konden de eerste wedstrijden beginnen. Er doen zo’n 300 sportievelingen mee in zo’n zestig teams. Velen daarvan zijn gesponsord door de cafés die rondom de Markt liggen. Maar ook basisschool Gummarus en Effe d’r Neffe leverden twee teams. De Marinabar spande echter de kroon, want er liepen maar liefst 8 teams met hun shirtjes aan!

Steenbergen wordt Beachbergen
Diomedon trok het beachvolleybal ook dit jaar weer vlot. Samen met Paul Schalk, Marjorie van Leeuwen en Patrick Bos, organiseerde Peter Delfos het toernooi ook dit jaar weer met veel plezier. “Vanwege de 30ste keer wilden we er een extra feestelijk tintje aangeven en een paar studenten hebben de slogan ‘Steenbergen wordt Beachbergen’ bedacht. Ze hebben ook voor extra promotie online gezorgd.”

De sfeer zat er ook de hele dag goed in. Volgens velen in het publiek is dit veruit het leukste evenement in Steenbergen, al decennia, samen met Karnaval en de Jaarmarkt. Die mening is ook Peter aangedaan: “Dit beachvolley toernooi leeft enorm, we hebben altijd heel veel aanmeldingen en de sfeer is fantastisch. We zien ook mensen ertussen spelen, die heel erg veel balgevoel hebben, maar meestal blijft het bij dit toernooi. We zouden het top vinden als die sportievelingen ook bij ons zouden komen volleyballen. Je kan het ook een maand uitproberen. Volleybal is echt een prachtige teamsport!”

Na de lange dag, hebben de vrijwilligers ook de volgende ochtend weer veel te doen:  

Scheveningen of Steenbergen aan Zee?
Aan het einde van de dag zag de Markt eruit als het strand van Scheveningen, na een zonnige zondag: bezaaid met lege plastic (bier)bekertjes en allerlei andere troep, terwijl de vuilcontainers maar halfvol waren. Daarom Diomedon en alle vrijwilligers: Dubbel bedankt voor jullie inzet!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief