Afbeelding
Foto: Flavio Moretti

Sjoerd Bijlsma de snelste Steenbergenaar: “Mijn grote droom is ooit de Tour de France te winnen’

Door: Caren Vermaat Algemeen

WELBERG – Afgelopen zondag werd door wethouder Gommeren het startschot gegeven voor de 79e editie van de Grote Prijs Steenbergen.


De Grote Prijs Steenbergen is een topcompetitie wedstrijd voor junioren jongens. Dit jaar reden ruim 130 junioren jongens uit het hele land mee. Ze reden 8 rondes over een afstand van 115 kilometer. Door het warme weer was het flink zweten met een spannende eindsprint. Het was een close finish zodat het nog even duurde voordat de officiële uitslag bekend kon worden gemaakt. Christiaan van Rees van Westkand Wil Vooruit werd de uiteindelijke winnaar. Julian Vergouw van Olympia wist als tweede te eindigen en Keije Solen van Streetjump werd derde.


Snelste Steenbergenaar
Sjoerd Bijlsma van Willebrord Wil Vooruit eindige als 12e in de wedstrijd en was hiermee de snelste Steenbergenaar van De Grote Prijs Steenbergen. Sjoerd is 16 jaar en reed dit jaar voor de eerste keer in de Grote Prijs van Steenbergen. “Ik doe nu zo’n 4 jaar aan wielrennen en dit is mijn 1e jaar als junior. Het is eerste keer dat ik deze koers in Steenbergen rij. Na mijn 10e plek in de topcompetitiewedstrijd de Arno Wallaard eerder dit jaar ben ik heel blij met dit resultaat vandaag.

Ik fiets bij  wielervereniging Willebrord Wil Vooruit uit Sint Willebrord omdat we in Steenbergen geen wielervereniging hebben. Willebrord Wil Vooruit junioren zijn heel professioneel en hebben een hele goede naam. We beschikken over een hele goede internationale ploeg dus ik ben blij dat ik daarbij zit. Ik heb dit jaar al mooie juniorenwedstrijden heb mogen rijden zoals de Ronde van Vlaanderen, Luik Bastenaken Luik en in San Sebastian.

Tour de France
“Vroeger ben ik met mijn ouders een paar keer naar de Tour de France gaan kijken en heb ik meegedaan met de Kleine Tour waardoor ik besmet ben geraakt met het fietsvirus. Ik zit nu in 5 VWO van het Rijks in Bergen op Zoom en heb een NOC NSF topsport-status gekregen, waardoor ik veel vrij kan regelen voor het fietsen en ik ook een examenvak minder hoef te doen. Daardoor kan ik nu veel tijd besteden aan mijn sport.”
“Ik vond het natuurlijk extra leuk dat ik dit jaar mee kon rijden in de Grote Prijs van Steenbergen. Dat was echt een thuiswedstrijd. In het begin van de wedstrijd heb ik nog wel geprobeerd om aan te vallen maar ik kon niet goed wegrijden, want het gat werd heel de tijd dicht gereden. Op een gegeven moment reden er 3 man weg zonder WWV en toen moesten we als team erachteraan om het gat te dichten. In de laatste ronde is dat gelukt. Bij het ingaan van de laatste kilometer heb ik geprobeerd te ontsnappen maar werd al snel teruggepakt. Uiteindelijk werd ik 12e in de massasprint.”


NK Wielrennen
“Mijn grote grote droom is natuurlijk om ooit de Tour de France te winnen. Maar eerst moet moet me natuurlijk nog verder ontwikkelen om prof te kunnen worden. Eind deze maand is het NK wielrennen in Zuid-Limburg en hiervoor ben ik geplaatst. Ik hoop natuurlijk Nederlands kampioen te worden, maar mik vooral op een mooie uitslag. En natuurlijk ben ik volgend jaar in Steenbergen ook weer van de partij bij de Grote Prijs van Steenbergen!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief