Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Annulering van 50e editie Jaarmarkt in Steenbergen: Volkspartij stelt vragen aan het college

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN  - Naar aanleiding van het besluit om de 50ste editie van de Jaarmarkt niet door te laten gaan, heeft de Volkspartij vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De Volkspartij toont zich zeer teleurgesteld over het feit dat er geen oplossing is gevonden om de Jaarmarkt, die al sinds de Middeleeuwen plaatsvindt en sinds 1972 in de huidige opzet wordt georganiseerd, door te laten gaan.

De fractie van de Volkspartij heeft een aantal vragen opgesteld met betrekking tot het annuleren van de Jaarmarkt. Deze vragen zullen zo spoedig mogelijk aan het college worden voorgelegd, in de hoop op een spoedig antwoord.

De gestelde vragen zijn als volgt:
- Wat wordt bedoeld met de “beleving en ervaring” die niet gerealiseerd kan worden en die de 50e editie verdient?
- Heeft het trage dan wel niet actief meewerken aan de vergunningverlening op enige wijze te maken met het al dan niet doorgaan van de Jaarmarkt?
- Op welke datum heeft de gemeente Steenbergen de vergunningaanvraag ontvangen?
- Week deze aanvraag substantieel af van de aanvragen van voorgaande jaren? Zo ja, op welke wijze?
- Heeft de gemeente Steenbergen de vergunningsaanvraag adequaat in behandeling genomen?
- Waren er ontbrekende delen in de aanvraag of waren er bezwaren van de zijde van de gemeente Steenbergen?
- Wat heeft de gemeente Steenbergen gedaan om de organisatie, als er al problemen waren bij de aanvraag, actief te ondersteunen om de Jaarmarkt in 2023 mogelijk te maken?
- Heeft de gemeente Steenbergen mogelijkheden besproken of haar organisatie-ervaring die is opgedaan bij 750 jaar Vestingstad beschikbaar gesteld aan SJOS?
- Wat bedoelt het college precies met haar mededeling over het niet doorgaan van de Jaarmarkt in combinatie met “ideeën over alternatieve activiteiten”? Wilt u deze ideeën delen met de raad?
- Is het college voornemens om zelf iets te ontwikkelen ter vervanging van de Jaarmarkt?
- Wat is de exacte inhoud van de mededeling van SJOS waarmee het college op de hoogte is gesteld? Wilt u deze mededeling aan de raad overleggen?
- Is het college, al dan niet mede, verwijtbaar dat de Jaarmarkt in 2023 niet doorgaat?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief