Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Steenbergen trapt erop los met jeugdwedstrijden en Dikke Banden Races

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN – Op zaterdag 16 september kon in het stadshart van Steenbergen weer om het hardst gefietst worden. Er vonden KNWU-jeugdwedstrijden en Dikke Banden Races plaats, en zelfs de allerkleinsten konden deelnemen aan een loopfietsrace. “Ik hoefde niet eens zo heel hard te trappen.” 

Het parcours voor de wedstrijden was uitgelegd in de Kaaistraat, Markt, Westdam, Kromme Elleboog en opnieuw de Kaaistraat, met start en finish ter hoogte van het voormalig gemeentehuis. Tussen 12 en 15u vonden de KNWU jeugdwielerwedstrijden plaats en deze werden gevolgd door de Dikke Banden races. 

Bij de 5-6 jarigen in de Dikke Banden Race ging de hoogste eer naar Rob van der Par (6). “Het fietsen ging heel goed, ik hoefde niet eens zo heel hard te trappen. Op de rechte stukken ging ik het hardst, maar in de bochten kon ik een beetje inhalen,” aldus de bescheiden winnaar van een mooie bokaal.

Moeder Sandra legt uit hoe Rob zo goed kan fietsen: “Dit jaar fietste zijn grote broer mee in de Kleine Tour, maar samen met zijn vader is Rob voor een deel achter de Kleine Tour karavaan aangefietst.” De beenspieren zijn dus flink getraind! “Ja, ik fiets gewoon heel graag”, aldus de jongeman, die op de Gummarusschool in groep 4 zit. 

Samen met tientallen kinderen liep hij ook met ‘n mooie medaille rond. De organisatie had ervoor gezorgd dat geen enkel kind met lege handen naar huis ging, deze zaterdagmiddag. Veel vrijwilligers en sponsoren hebben weer een mooi fietsfestijn mogelijk gemaakt.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief