Sieb Martens: Regisseur producent en acteur in 't Pietencircus
Sieb Martens: Regisseur producent en acteur in 't Pietencircus Foto: Christel Schiphorst

Sieb Martens (20) over het Pietencircus: ‘Onze pieten zingen en jodelen erop los’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

WELBERG - De Pieten uit Steenbergen en omgeving maken er weer een rommeltje van. In hun mooie Pietencircus gaat er van alles fout en ze hebben jou nodig om te helpen bij het oplossen van hun probleem. Kom je ook?

Sieb Martens (20) is een enorme liefhebber van het Sinterklaasfeest. Daarom geeft hij ook graag de Pieten een kans om het beste van zichzelf te laten zien tijdens een toneelvoorstelling in Steenbergen. Vorig jaar deden pieten uit Steenbergen, De Heen en Welberg mee en dit jaar komen de pieten zelfs van nog verder weg. Alles om de kinderen te vermaken! 

Een probleem in het circus
Vorig jaar was de voorstelling al een succes, maar dit jaar heeft Sieb ervoor gezorgd dat de succesfactoren meer aandacht krijgen. En dat zit ‘m vooral in de muziek. Sieb: "Dit jaar zijn er extra veel liedjes en dans. Onze pieten zingen en jodelen erop los. Het is een leuk verhaal rondom een circus. De pieten, maar liefst 12 stuks, gaan geen circusacts opvoeren, maar hebben een probleem, want ‘een belangrijk cadeau is niet afgeleverd’ en daar is de hulp van de kinderen bij nodig om dit op te lossen."

Meer muziek en dans
"De liedjes maken de show erg verbindend en vrolijk. Er is een tune die telkens terug komt, zowel bij vrolijke momenten, maar ook bij spannende en verdrietige momenten. Ik ben een echte musicalliefhebber en hou van akkoorden, tingeltjes en muziekjes.  De pieten gelukkig ook! We hebben daarom ook een échte show in plaats van een speurtocht, zoals vorig jaar," vertelt Sieb glunderend.

Goede hulp
Naast de pieten zijn er ook 14 crewleden, die alles in goede banen gaan leiden. Het licht en geluid worden professioneel verzorgd door Wouter van Agtmaal. Daarnaast zijn er vele extra  vrijwilligers die helpen om een fantastisch decor te maken. De Pieten kunnen dit niet in Spanje bouwen, want een heel decor voor de theatershow past niet op de stoomboot. De stoomboot is natuurlijk bedoeld voor alle pakjes voor de kinderen in heel Nederland.

Sieb is dan ook erg in zijn nopjes met het enthousiasme en de hulp van de vele vrijwilligers, die de Sint, Pieten en kinderen een warm hart toe dragen. 

Lokaal talent
Via zijn eigen bedrijf SeeMy Productions weet Sieb Martens alles in goede banen te leiden. Het enthousiasme van dit jonge Steenbergse talent, die zowel het script en de liedjes heeft geschreven en daarnaast de productie van de show in handen heeft én ook nog mee-acteert is aanstekelijk. Een voorbereiding van ongeveer een jaar is dan ook niet verwonderlijk. Sieb: "Na de Sint-show vorig jaar hoorde ik het geroezemoes in de zaal en vernam ik dat scènes thuis werden nagespeeld...Als je een verhaal schrijft dat beklijft en waar -een jaar na dato- nog over wordt gesproken is dat pure magie, net als het Sinterklaasfeest!"

Kaartjes
Om ervoor te zorgen dat iedereen zo tijdig mogelijk op de hoogte was van deze show, zijn er overal bij de winkeliers posters opgehangen. Het resultaat is een razendsnelle verkoop van de tickets (à EUR 8,50), maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor de avondvoorstelling (18.30u) op zaterdag, die je kunt bestellen via www.sintshowsteenbergen.nl [n]Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief