Afbeelding
Foto: Archief

Let op: Morgenmiddag komt er een NL-Alert testbericht

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - Op maandag 4 december rond 12.00 uur zal de overheid een NL-Alert testbericht uitzenden. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Als je het bericht ontvangt, hoef je niets te doen. Inmiddels ontvangen bijna alle Nederlanders van 12 jaar en ouder (92%) het NL-Alert testbericht.

Het NL-Alert testbericht wordt op de eerste maandag van juni en december verzonden, en het bevat duidelijk de vermelding dat het om een test gaat. Het bericht ziet er als volgt uit:

“NL-Alert 4-12-2023 12.00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required.”

Let op: het testbericht kan luid klinken als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt. Daarom is het handig om net voor 12.00 uur je koptelefoon af te doen of je oordopjes uit je oren te halen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief