André
André Foto: Sanne Brusselaars

Wonen in de gerenoveerde Dinteloordse kerk: ‘Fantastisch!’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

DINTELOORD - In Dinteloord is de kerk tijdens de verbouwing volledig geïsoleerd, waarbij vloerverwarming en warmtepompen zorgen voor een aangename temperatuur. Bovendien zijn er 120 zonnepanelen geplaatst aan de zuidwestkant van het dak, alles om de bewoners van de 27 huurappartementen een comfortabele woning te bieden. “Het is fantastisch om hier te wonen.”

De transformatie van de kerk resulteerde in de ontwikkeling van 27 huurappartementen, waarbij oorspronkelijke elementen zijn behouden en sommige zelfs gerestaureerd. Of het nu gaat om gewelfde plafonds of bakstenen steunberen in de gangen, in de appartementen voel je nog steeds de verbondenheid met de kerk. In de centrale ruimte van de voormalige kerk zullen de bewoners elkaar kunnen ontmoeten op het terras of aan de grote leestafel. “Degenen die hier komen wonen zijn heel divers, variërend in leeftijd van 4 tot 86 jaar en vertegenwoordigen maar liefst 6 verschillende nationaliteiten,” deelt Dinant.

Een van de bewoners is André. “Het is fantastisch om in deze kerk te wonen,” zegt hij enthousiast. “Eerlijk gezegd was ik nog nooit eerder in Dinteloord geweest. Ik heb mijn eigen bedrijf in Rotterdam en ben vaak in Utrecht, maar de locatie van Dinteloord is geweldig. Het is zeer centraal gelegen en ik kan overal snel naartoe. Bovendien is het echt geweldig om op deze unieke manier te wonen.” In André’s appartement zijn nog steeds de bakstenen en glas-in-loodramen van de voormalige kerk te zien. “Prachtig, nietwaar?” zegt hij stralend. “Ik geloof niet dat ik iets mooiers ga vinden dan dit!” Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief