Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

Weerbericht Steenbergen: ‘Wisselvallige week voor de boeg’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

STEENBERGEN - We hebben een wisselvallige week voor de boeg met regelmatig regen. Op sommige dagen is het overwegend droog en moeten we alleen rekening houden met wat tijdelijke neerslag, maar er zijn ook dagen waarop het langdurig kan regenen. En krijgen we nog wat zon? Meteoroloog Matthijs van der Linden geeft daar antwoord op.

Maandag en dinsdag lijkt de neerslag mee te vallen. “Wel kan het maandag in de middag en aan het begin van de avond af en toe regenen, maar hoeveelheid is beperkt”, aldus Van Der Linden. “Voor een beetje zon moeten we naar dinsdag kijken en dan blijft het op de meeste plaatsen droog. Het is daarbij 10 of 11 graden.”

Tijdelijk zeer zacht, maar ook nat

Woensdag wordt een overgangsdag. “We beginnen de dag overwegend droog, met in het westen misschien wat gespetter. Daarna neemt de kans op regen alleen maar toe. Vooral in de avond is de kans groot dat je niet droog over komt als je de deur uitgaat. Donderdag is het met 12 of 13 graden (zeer) zacht voor de tijd van het jaar, maar het wordt lastig om daar van te genieten. Het wordt ook de natste dag en er staat een stevige wind.”

Vanaf vrijdag is het wisselvallig weer, meldt de meteoroloog van Weeronline. “Er trekken buien over het land, maar er zijn dan ook droge perioden waarin de zon eindelijk weer door kan breken. Verwacht geen stralend weer, want de zuidwestenwind blijft matig tot vrij krachtig waardoor de zon even snel weer kan verdwijnen als dat ze doorbreekt. Met 7 tot 10 graden wordt het minder zacht.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief