Afbeelding
Foto: Ester van der Made

Steenbergenaar Niek Helmons (15) brengt eerste boek uit en is al bezig met zijn tweede boek

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - De 15-jarige Niek Helmons uit Steenbergen heeft zijn eerste boek uitgegeven. Het boek met de titel: De Drakenrijder het zwaard van Orphenius is het eerste in een reeks die Niek wil gaan schrijven.

Inspiratiebron
Niek is begonnen met schrijven toen hij 9 was, wat uiteindelijk heeft geleid tot zijn eerste boek. “Ik heb altijd al gehouden van boeken lezen en ik wilde altijd al schrijver worden. Mijn boek is vooral geïnspireerd op De Grijze Jager, een boekenserie van John Flanagan. Dat was voor mij de grootse inspiratiebron om te beginnen met schrijven. ”

Andere interesses
“Ik heb geen schrijfcursus ofzo gevolgd ik ben gewoon gaan schrijven” vertelt Niek lachend. “Ik heb er in totaal, met wat tussenpozen 4 jaar over gedaan om het boek af te krijgen. Toen ik 10 ben ik echt wel even een tijd gestopt, want toen had ik even andere interesses. In de eerste jaren dat ik schreef heb ik eigenlijk maar 3 hoofdstukken gedaan. De afgelopen 3 jaar heb ik die hoofdstukken weer opnieuw geschreven en heb ik het hele boek afgemaakt.”

Het verhaal
“Het boek speelt zich af in een fantasiewereld met ridders en draken. Het gaat over een jongen die 4 krachtige wapens moet vinden om de slechterik te verslaan. Halverwege komt er een twist in het verhaal waardoor het verhaal helemaal anders loopt. Er komt ook best wel wat geweld in voor. Het is bedoeld voor iedereen die van fantasieboeken houdt, van 10 tot 100 jaar. Ik heb het van tevoren laten lezen door mijn familie en vrienden. Mijn familie vindt weer hele andere dingen leuk in het verhaal dan bijvoorbeeld de klasgenoten van mijn broer. Maar tot nu toe vindt iedereen het heel leuk en krijg ik alleen maar positieve reacties gelukkig.”

Eerste exemplaar
“Vlak voor het boek uitkwam ontving ik bericht van de uitgever dat het eerste exemplaar naar mij was opgestuurd. Ik was toen op school maar ontving een foto van mijn vader van een groot pakket dat die dag was bezorgd. Toen ik thuiskwam ging ik heel enthousiast de doos uitpakken maar toen bleek er onder meer een kruimeldief voor mijn vader in te zitten. Gelukkig werd die dag ook de goede doos bezorgd met mijn boek erin.”

Boekverkoop
Niek heeft zijn boek via Boekscout in eigen beheer uitgegeven en het is inmiddels ook verkrijgbaar bij Boekhandel Vermeulen in Steenbergen. Niek vertelt: “Het is een kleinschalige uitgever dus er is geen grote voorraad. Het liefst heb ik natuurlijk dat mijn boek het bestverkochte boek ooit wordt, dat is natuurlijk wel een beetje ambitieus maar ik zou wel willen dat ik van schrijven later mijn beroep kan maken. Ik ga eerst nog moderne geschiedenis studeren eerst op het Erasmus, en dan misschien daarna nog oude geschiedenis op een andere universiteit.”

Niek is ondertussen ook al bezig met het vervolg op zijn boek. “Ik ben al bij bladzijde 160 dus ik ben al best ver. Ik hoop dat deze in de loop van volgend jaar in de winkels ligt.”

Voor meer informatie kijk op https://niekhelmons.nl/Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief