Afbeelding
Foto: Politie.nl

Man (34) in Steenbergen aangehouden na wilde achtervolging

Door: Bregje Kop Politie

STEENBERGEN - Een 34-jarige man uit Bergen op Zoom is gisteren na een achtervolging aangehouden in Steenbergen. De man zou in Goes een ruit hebben vernield en een bestelbus hebben gestolen. 

Gisteren rond 15.50 uur ontving de politie een melding over een man die een ruit zou hebben vernield aan de Amundsenweg in Goes. Vervolgens zou hij er met een gestolen bestelbus vandoor zijn gegaan.

De bestelbus kon uiteindelijk worden gevolgd nadat er een melding via de ANPR (automatisch nummerplaatsherkenning) binnenkwam op de A58 bij Rilland. Verschillende politie-eenheden zetten hierop de achtervolging in. De bestuurder van de bestelbus negeerde meermaals een stopteken. Via de afslag Steenbergen op de A4 probeert de man aan de politie te ontkomen. 

Door het rijgedrag veroorzaakt de bestuurder gevaarlijke situaties. Zo reed hij over de stoep en probeerde hij een politievoertuig van de weg te drukken. 

Op de Corneliusstraat in Steenbergen stopt de bestuurder en stapt uit. Wanneer agenten hem aan willen houden, stribbelt de man tegen. Om hem onder controle te krijgen gebruikten de agenten pepperspray en een stroomstootwapen. De man is uiteindelijk overgebracht naar het bureau en zit vast voor onderzoek.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief