Afbeelding

Voorinschrijving 11e Koos Moerenhout Classic geopend

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

STEENBERGEN - In het tweede weekend van mei zal de Gummaruskerk aan de kop van de markt in Steenbergen weer glunderen van plezier! Dan kan hij weer genieten van de vele kleurrijk geklede wielrenners die deel gaan nemen aan de jaarlijkse Koos Moerenhout Classic.

Zaterdag 13 mei is het weer zover!!! Op deze dag zal de Koos Moerenhout Classic voor de 11e keer van start gaan. Reserveer deze dag dus vast in de agenda, want het belooft weer een fantastische dag te worden met een combinatie van inspanning en vertier op de markt in Steenbergen!!. De KMC is springlevend, dit in tegenstelling tot wat geruchten dat er geen vervolg zou komen.

Vanaf 1 februari staat de inschrijving weer open via de geheel vernieuwde website koosmoerenhoutclassic.nl. 

Als vanouds wordt de KMC ook dit jaar weer gereden in mei. De voorinschrijving, welke is geautomatiseerd via Ideal, is voor 2023 vastgesteld op € 13,- en de dag inschrijving bedraagt € 17,- . Uiteraard inclusief de koffie bij vertrek en een broodje hamburger bij terugkeer.

Extra route

Voor 2023 is er een aantal wijzigingen in de routes aangebracht. De 85 km route blijft, vanwege zeer veel tevreden reacties, ongewijzigd. Deze route zakt af richting de Belgische grens en loopt via de Brabantse wal weer terug naar de markt in Steenbergen. Ook de klassieker van 125 km met Philipsdam en Oesterdam blijft hetzelfde. Deze route wordt traditiegetrouw gereden door Koos Moerenhout en kent, zo leert het verleden, de meeste deelnemers. Ook diverse prominenten zullen dit jaar weer van de partij zijn, maar daarover volgen in een later stadium meer mededelingen. Nieuw vanaf 2023 is de 158 km route. Deze route is tot en met de Krabbenkreekweg gelijk aan de 125 km route. Aan het eind van de Krabbenkreekweg gaat deze echter eerst het eiland Tholen rond om vervolgens richting de Oesterdam te gaan. Zo bieden wij dit jaar dus een tussenstap tussen de 125 km en 175 km. Ook de 175 km route volgt deze weg, maar gaat voordat het eiland Tholen wordt gerond, ook St Philipsland nog helemaal rond. Er komt een bord te staan bij de rotonde in St Philipsland zodat iedereen daar alsnog kan beslissen, aan de hand van de weersomstandigheden en de vorm van de dag, welke route men neemt.

Er kan op zaterdag 13 mei gestart worden tussen 7.30 en 10.00 uur vanaf de markt in Steenbergen. Het vertrek van Koos Moerenhout met genodigden en prominenten staat gepland ronde 9.30 uur.

Alle routes staan uitgebreid beschreven op de vernieuwde internetsite van de KMC; www.koosmoerenhoutcalssic.nl. 

Koos Moerenhout: “De organisatie is achter de schermen weer bezig om een mooi wielerfeest voor u te verzorgen. We nemen u graag mee op 1 van onze mooie routes om onze prachtige fietsomgeving te laten zien. Kom uzelf, met vrienden, uitdagen en geniet een bijzondere combinatie van sport en gezelligheid.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief