Gerda Glerum (rechts) toosten op de nieuw ingerichte expositie met schilderijen van Martha.
Gerda Glerum (rechts) toosten op de nieuw ingerichte expositie met schilderijen van Martha.

Open Atelierroute: ontdek de kunst van Thoolse bodem

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - Er is zoveel kunst van Thoolse bodem te ontdekken. Verscholen in de fijne straatjes, verdeeld over het hele eiland. Van aquarellen tot vilten kunstwerken en van schelpenkunst tot beeldhouwwerken. Vijftien kunstenaars openen de deuren van hun atelier tijdens een van de dagen van de Open Atelierroute. Gerda Glerum is één van de deelnemers van de Open Atelierroute. Ze woont naast haar atelier/galerie Onder de Linde aan de Hoogstraat 11: “Ik doe graag mee om de kunst op Tholen nog meer bekendheid te geven.”

Gerda is beeldend kunstenaar en eigenaresse van de galerie. Sinds vorig jaar september woont ze in Tholen stad en heeft ze haar eigen galerie. Daar exposeert en verkoopt ze naast haar eigen werk, ook kunst van gastkunstenaars. “Zelf hou ik mij momenteel voornamelijk bezig met keramiek. Ik maak graag beelden met een knipoog en humor, maar ook serieus werk. Ik ben op 25-jarige leeftijd hiermee begonnen en het verveelt nooit. Ik schilder en beeldhouw ook ter afwisseling, maar het werken met klei heeft mijn hart gestolen”, vertelt ze enthousiast. “Ik kan enorm van kunst genieten, het is voor mij een bron van inspiratie. Kunst maakt de wereld zo veel mooier en daarbij kan kunst ook grensverleggend en blik verruimend zijn. Met andere woorden: Onmisbaar!”

Gerda voelt zich hier thuis: “Naar mijn mening leeft kunst op het eiland. Ik ervaar er veel waardering voor en heb ook al veel mede kunstenaars leren kennen. De Open Atelier Route vind ik dan ook een geweldig initiatief. Ik vind het heel goed georganiseerd en natuurlijk doe ik graag mee om de kunst op Tholen nog meer bekendheid te geven. De twee eerdere Open Atelier dagen waren voor mij een groot succes. Er was veel belangstelling men was heel positief over de route. Ik kijk dan ook erg uit naar de komende edities!” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief