Afbeelding
Foto: Iman Fase

Thoolse brug dicht voor werkzaamheden; Vossemeersebrug en Slaakbrug volgen

Door: Remko Vermunt Algemeen

THOLEN - In augustus en september vinden er op verschillende plekken in Zeeland inspecties plaats aan bruggen van Rijkswaterstaat. In de gemeente Tholen gaat het om de Slaakbrug, de Vossemeersebrug en de Thoolse brug. Die laatste is vanaf vanavond tot en met vrijdag 20 augustus iedere avond tussen 20.00 uur en 05.00 uur dicht, maar ook daarna staan er nog werkzaamheden op de planning.

De inspecties leiden voor wegverkeer tot avond- en nachtafsluitingen, omleidingsroutes staan er met gele borden aangegeven. De hinder betreft niet alleen de wegen die over de brug lopen, ook op de wegen onder bruggen kan er sprake zijn van hinder. Een compleet overzicht van de hinder per brug en de verschillende omleidingsroutes is te vinden op de projectpagina Inspecties aan 10 bruggen in Zeeland

Alle onderdelen geïnspecteerd

In totaal gaat Rijkswaterstaat aan de slag met tien bruggen. Dat zijn de 2 Bathse bruggen, 2 Kreekrakbruggen, Leidingenbrug, Postbrug, Slaakbrug, Tholensebrug, Vlakebrug en Vossemeersebrug. Deze rijksbruggen zijn gebouwd in de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw, verschillende onderdelen naderen het einde van hun levensduur. Alle onderdelen van de brug worden geïnspecteerd: de steunpunten, voegovergangen, betonconstructies, het rijdek, de verflaag, damwanden, elektrotechnische installaties en de terreinen rondom bruggen. Het gaat om visuele inspecties, maar ook om het nemen van betonmonsters, asfaltmonsters en bijvoorbeeld ultrasoon onderzoek van het rijdek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief