Afbeelding

Patrick en Marianne leven als God in Frankrijk

Door: Vera de Geus Algemeen

SINT-ANNALAND - Patrick en Marianne Jungbeker (voorheen woonachtig in Sint-Annaland) jaagden hun droom na en zijn sinds vorig jaar eigenaar van een uniek stukje Frankrijk. Eerder woonde het stel met hun dochter en zoon jarenlang bij de molen in Sint-Annaland.

“We zijn zo’n tien jaar bezig geweest met de wens om te emigreren en in het buitenland iets op te starten. Iets waarbij we gasten konden ontvangen in een mooie ongedwongen sfeer, het liefst op het platteland en voorwaarde was met beter weer dan in Nederland”, leggen Marianne en Patrick uit. Er werd gedacht aan Spanje omdat hun dochter daar woonde maar door de coronacrisis besloot het stel een locatie te zoeken wat vanuit Nederland beter aan te rijden was. Uiteindelijk kwamen zij terecht in de Dordogne.

Daar kochten zij een voormalig Frans huis met een koeienstal erbij. In juni 2021 startte de grote verbouwing en in slechts vier weken tijd realiseerde het stel hun droom ‘Domaine de Pamadera.’. Eind juni werden de eerste gasten al verwelkomt. Marianne vertelt,” Ondanks corona hebben we een mooi eerste seizoen kunnen draaien met voor ons veel gasten, wij hadden namelijk nergens op gerekend. De complimenten van de gasten over de sfeer, de gastvrijheid, het eten en de geweldige vakantie die de mensen hadden gehad, was voor ons een teken dat we op de goede weg waren en de ingeslagen weg voort konden zetten”. 

Marianne en Patrick bieden het totaalplaatje aan. Er is keuze uit het huren van een Gîte, kamers of een appartement. Ook voorzien zij hun gasten van overheerlijke driegangenmenu’s, lunch en ontbijt. Alles wordt door hen zelf tot in de puntjes verzorgd. “Wij vermaken de gasten bij gezellige avonden met elementen zoals jeu des boules competitie, een thema-avond, gezelschap spellen, een potje darts of snooker, kampvuur en nog zoveel meer. Overal in de mooi aangelegde tuin zijn er hoekjes, zitjes, loungebanken en hangmatten gemaakt zodat de gasten op heel veel verschillende plekken kunnen genieten van de sfeer en prachtige bloemen en planten in onze tuin. Omgeven door die mooie planten en bloemen ligt ons zwembad van 5 bij 10 meter met daarachter onze Airtrampoline. Alles is zo aangelegd dat rust, ruimte en natuur samengaat met activiteit en gezelligheid. Ook aan ontspanning is gedacht met naast een sauna en hottub ook een jacuzzi om eens lekker te relaxen,” vertelt Marianne enthousiast.

Op dit moment verblijft Patrick het hele jaar door in Dordogne, Marianne verblijft op dit moment nog in Nederland maar hoopt volgend jaar ook naar hun prachtige plekje te verhuizen. 

Het stel weet niet of ze of zij oud willen worden in Frankrijk. “Je kan nooit zover vooruitkijken en we weten niet wat onze gezondheid brengt dus we hebben gezegd, laten we dit 5 jaar doen, daarna een kop koffie drinken en kijken of we het leuk genoeg vinden… en anders komt er misschien wel wat anders op ons pad, wie zal het zeggen?! Leef vandaag zoals je wilt dan heb je morgen geen spijt! “, aldus Marianne en Patrick. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief