Afbeelding
Foto: Quay Photography

Jinte heeft een yogastudio in Tholen: ‘Ik hoop dat ik yoga meer kan laten leven op het eiland’

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Zo’n elf jaar geleden kwam yoga op het pad van de 26-jarige Jinte van den Eijnden uit Tholen. Sindsdien is het een belangrijk onderdeel uit haar leven. In april van dit jaar startte Jinte een studio in Tholen. Daar geeft ze groeps- en privélessen. 

Yoga betekent veel voor Jinte. “Voor mij betekent yoga thuiskomen in mijn lichaam en leert het mij dat je gedachten hebt en ze niet bent. Het helpt om meer ontspanning en rust te vinden in een snelle maatschappij.” Ongeveer zo’n jaar geleden besloot Jinte om ook zelf yogalessen te gaan geven.

“Vorig jaar zag ik ergens op Tholen een ruimte voorbij komen. Op dat moment was ik nog niet bewust bezig met het opstarten van een eigen studio, maar die ruimte heeft mij geactiveerd om dat wél te gaan doen”, aldus Jinte. “Vanaf dat moment is alles in een stroomversnelling gekomen. Sinds april dit jaar ben ik gestart in mijn studio.”

Leuke reacties
Het opstarten van een yogastudio op Tholen vond Jinte nog best spannend. “Ik wist totaal niet wat voor reacties ik kon verwachten”, aldus de yogadocente. “Ik ben het avontuur echt blind ingestapt. Ik hoop dat ik yoga meer kan laten leven op het eiland. Over het algemeen wordt er heel leuk gereageerd; ik heb ook al best wel veel leden. Veel mensen zeggen blij te zijn dat er ‘eindelijk’ iets is op Tholen”, aldus Jinte. “Momenteel ben ik nog wel zoekende hoe ik de koppeling met de rest van de gemeenschap kan maken.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief