Afbeelding
Foto: Yang Sheng Lifestyle

Tony geeft yogalessen in Oud-Vossemeer: ‘Yoga hoeft helemaal niet zweverig te zijn’

Door: Bregje Kop Algemeen

OUD-VOSSEMEER – Ongeveer vijf jaar geleden verhuisde Tony Verkamer vanuit Nieuw-Vennep met zijn vrouw naar Oud-Vossemeer. Daar richtten zij een Chinees gezondheidscentrum op. Tony verzorgd onder andere de yogalessen. 

“Ik doe nu zo’n elf jaar aan yoga”, aldus Tony. “Ik ben destijds met yoga in aanraking gekomen, omdat mijn toenmalige vriendin dat deed. Ik heb een opleiding lichamelijke opvoeding gevolgd in Gent. Daarna ben ik naar China gegaan. Daar heb ik ongeveer twee maanden in een Shoalinklooster (kung fu) gezeten.” Toen Tony terugkwam in Nederland is hij op zoek gegaan naar een goede yogaschool. “In mijn zoektocht kwam ik terecht bij een school in Amsterdam. Daar ben ik uiteindelijk lessen gaan volgen.”

Inmiddels is yoga voor Tony een manier van leven geworden. “In eerste instantie betekende yoga voor mij een mooie manier om gezond ouder te worden. Nu proberen we dit in onze studio ook door te geven aan leden.” Tony merkt regelmatig dat het beeld van yoga niet bij iedereen hetzelfde is. “Mensen hebben vaak een bepaald beeld van yoga. Dat het bijvoorbeeld zweverig is. Maar er zijn heel veel verschillende soorten yoga en soorten leraren”, zegt hij. “Zo geef ik bijvoorbeeld yoga met de lichten aan en zonder wierook of iets dergelijks. Dat kan sommige mensen misschien afschrikken, maar anderen vinden dat juist fijn.”

Volgens Tony staan de inwoners van Tholen over het algemeen wel open voor yoga. “De interesse is er in ieder geval zeker. Voor sommige mensen op Tholen blijft yoga nog wel een no-go. Maar dat is ook niet erg.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief