De finalisten in actie tijdens de finale
De finalisten in actie tijdens de finale Foto: Elly van Dijke

Winnaars bekend Midzomeravond Jeu de Boules Toernooi

Algemeen

THOLEN - Voor het Midzomeravond Jeu de Boules Toernooi in Sint Philipsland, dat gepland was van maandag 18 tot en met donderdag 21 juli, hadden zich 10 teams aangemeld. Omdat in die week topische temperaturen heersten, met op dinsdag bijna 40 graden, werd besloten om het een week vooruit te schuiven. Dit bleek een goede beslissing, want het was van 25 tot en met 28 juli heerlijk weer. Er deden 3 teams uit Stavenisse, 1 team uit Tholen en 6 teams uit Flupland mee aan het toernooi.

Maandag
Op maandag speelden Antoon Klippel en Toon van Ierland, Piet Mol en Piet Stouten uit Stavenisse, Marja Nijnatten en Fons van de Steen voor Tholen. Voor Flupland speelden Trudy en Raja Vallipuram, Leni Verwijs en Elly van Dijke en Jan Borst en Lia Suurlant. Alle teams speelden 1 keer tegen elkaar in 5 rondes van een half uur. Trudy en Raja wonnen alle 4 hun wedstrijden en Leni en Elly wonnen er 3. Zij gingen door naar de finaleavond op donderdag. Jan en Lia werden 3e, Antoon en Toon 4e en Piet en Piet 5e.

Dinsdag
Op dinsdag speelden Arie en Leny Neele uit Stavenisse, Fons van de Steen en Marja Nijnatten uit Tholen en Adrie van Dijke en Roseline van den Heuvel uit Flupland/Stalland, Piet en Marijke van der Est en Jan Borst en Geertje Lagendijk uit Flupland tegen elkaar. Adrie en Roseline kwamen als beste uit de bus door 4 wedstrijden te winnen, en mochten dus ook donderdag weer aantreden op de finaleavond. Jan en Geertje wonnen 2 van hun wedstrijden net als Arie en Leny, maar het Fluplandse team behaalde meer punten, dus ook zij kwamen in actie op donderdag. Arie en Leny werden dus 3e, Piet en Marijke 4e, Fons en Marja werden 5e.

Kruisfinales
Op donderdag werden tijdens de 1e ronde de kruisfinales gespeeld. De winnaars van de maandag, Trudy en Raja, speelden tegen Jan en Geertje, de nummer 2 van de dinsdag. Trudy en Raja waren wederom in topvorm en wonnen vrij gemakkelijk met 13-5. In de andere kruisfinale konden Leni en Elly, nummer 2 van de maandag, niet op tegen de uitstekend spelende Adrie en Roseline, winnaar van de dinsdag.

Ze wisten maar 3 punten te scoren, tegenover de 13 punten van hun tegenstander. In de 2e ronde speelden de verliezers tegen elkaar om de 3e en 4e plaats. Het werd een spannende wedstrijd, want Leni en Elly stonden steeds op achterstand, maar wisten door een goede eindsprint toch nog met 13-11 te winnen van Jan en Geertje.

Na de koffiepauze was het tijd voor de grote finale!

De finale
De winnaars van de kruisfinales, Trudy en Raja en Adrie en Roseline, namen het tegen elkaar op. Trudy en Raja wisten steeds hun Boules weer lekker dicht bij het butje te gooien, maar bij Adrie en Roseline ging het wat minder dan in de kruisfinale. Wat ze ook probeerden, het lukte niet om dichterbij te komen. Met 13-7 werden Trudy en Raja de terechte winnaars!!Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief