Afbeelding
Foto: techtiek.nl

Gemiddelde afstand tot publiek laadpunt bedraagt op Tholen gemiddeld 4,95 kilometer

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Wie geen laadpaal aan huis heeft, is aangewezen op publieke laadpunten aan straat. De afstand tot zo’n publiek punt bedraagt in de gemeente Tholen gemiddeld 4,95 kilometer. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan. 

Zonneplan deelde het aantal publieke laadpunten per gemeente door de lengte van het wegennet in diezelfde gemeente. De gemiddelde afstand tot een laadpaal bedraagt in Zeeland 2,93 kilometer. De gemeente Tholen blijft hierin wat achter: daar is de gemiddelde afstand zo’n 4,95 kilometer.

Ter vergelijking: in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht gaat het om minder dan 650 meter. Daarentegen ben je in Drenthe al gauw bijna vijf kilometer onderweg, terwijl ook Friesland en Groningen aanzienlijk hoger scoren dan Zeeland.

Binnen Zeeland kun je met name in de gemeente Hulst lang zoeken naar een openbaar laadpunt. Maar ook in Reimerswaal, Borsele en Tholen is de gemiddelde afstand tot zo’n lader tamelijk groot (vijf tot zeven kilometer). Enkel in Middelburg, Veere en Goes lijkt laden langs de weg nog wel een reële optie. De gemiddelde afstand tot een laadpaal is hier gemiddeld 1,2 tot 1,9 kilometer.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief