Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Hinder op Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Tussen maandag 3 en woensdag 12 oktober is er verkeershinder op de Tholense- en Slaakbrug vanwege inspecties die worden uitgevoerd. De Tholensebrug is gestremd voor autoverkeer in de avond en nacht van 3 tot en met 6 en 11 oktober. De Slaakbrug is gestremd voor auto- en langzaam verkeer in de avond en nacht van vrijdag 7 oktober. Omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen tijdens inspecties gebruik blijven maken van beide bruggen.

Tijdens de komende inspecties worden de liggers, lassen en verbindingen van beide bruggen gecontroleerd. De inspecties aan de bovenzijde van de brug worden vanaf het wegdek uitgevoerd. De inspecties van de onderzijde van de brug worden uitgevoerd vanaf een zogenaamde laagwerker die opgesteld is op de brug.

Hinder Tholensebrug
De inspecties op de Tholensebrug worden 3 tot en met 6 oktober en 11 oktober van ’s avonds 20.00 uur tot 06.00 uur de volgende ochtend uitgevoerd. De hoofdrijbaan van de Tholensebrug is dan gestremd.

Langzaam verkeer, fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg. Autoverkeer wordt omgeleid via de Oesterdam (N659), de Oude Rijksweg (N289), de snelweg A4 en vice versa. De extra reistijd bedraagt circa 30 minuten.

Hinder Slaakbrug
De inspecties op de Slaakbrug worden 7 en 10 oktober uitgevoerd. Op 7 oktober is de brug daarom gestremd van ’s avonds 20.00u tot 06.00u de volgende ochtend. De brug is tijdens deze inspectie gestremd voor autoverkeer en langzaam verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Krabbenkreekweg (N656), Kreekweg, Molenweg en vice versa. Verkeer zwaarder dan 35 ton wordt geadviseerd om te rijden via de Tholensbrug, dit vanwege de dan geldende gewichtsbeperking op de Vossemeersebrug. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de parallelweg.

Maandag 10 oktober is er sprake van een rijstrookafsluiting, alle verkeer kan dan passeren.

Onderhoudsopgave
Rijkswaterstaat werkt aan de vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Veel bruggen, tunnels, sluizen en viaducten zijn gebouwd in de jaren 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. Ze zijn door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Dit vergroot de kans op storingen en daarom is groot onderhoud nodig. We monitoren daarom de technische staat van objecten via dagelijkse schouw, reguliere en waar nodig aanvullende inspecties.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief