Afbeelding
Foto: Archief

Montessorischool De Kraal sluit zich aan bij Prisma scholengroep

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Montessorischool De Kraal in Tholen wordt vanaf 1 januari 2023 onderdeel van Prisma scholengroep in Goes. Dat is onlangs definitief bevestigd door het ministerie van Onderwijs, dat goedkeuring gaf aan de samenvoeging. Daarmee is het onderzoekstraject, dat beide onderwijsorganisaties in het afgelopen halfjaar uitvoerden, succesvol afgerond.

Met zo’n 100 leerlingen wordt De Kraal de veertiende school van Prisma scholengroep. Groei is niet de ambitie van Prisma scholengroep, maar nu was sprake van een unieke gelegenheid om elkaar te versterken. Afgelopen juni tekenden De Kraal en Prisma scholengroep daarom een intentieovereenkomst om tot de bestuurlijke overdracht te komen. “Het tijdpad was behoorlijk ambitieus,” zegt Mieke Schipper, voorzitter van het College van Bestuur van Prisma scholengroep. “Een half jaar is doorgaans te kort voor zo’n traject. Maar we zagen over en weer veel meerwaarde die het de moeite waard maakte om het toch te proberen. In Goes heeft onze scholengroep montessorischool De Basis. De Kraal is de enige andere montessorischool in Zeeland. Dat biedt natuurlijk kansen. Samen hebben ze inmiddels een prachtig plan gereed staan om elkaar te versterken.”

Koert Capel, directeur-bestuurder van De Kraal: “Bij De Kraal hadden we geconcludeerd dat we, ondanks een flinke groei, echt te klein blijven om zelfstandig te zijn. Dat is natuurlijk jammer, maar in Prisma scholengroep vonden we een partner die onze unieke identiteit in stand wil houden en tegelijkertijd stabiliteit en ondersteuning kan geven. En dan is het juist weer makkelijk dat we klein zijn, want daardoor was zo’n snel overdrachtstraject haalbaar.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief