Afbeelding
Foto: shutterstock

Dit is er op het eiland te doen tijdens de kerstvakantie

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Het team Jij op Tholen van de gemeente Tholen organiseert deze kerstvakantie sportieve activiteiten en spelen voor kinderen en jongeren. Een aantal activiteiten zijn gratis en voor jong en oud. Vooraf inschrijven voor de activiteiten is verplicht.

Kaartenactie
Bezorg een ander een warme groet! De tijd rondom kerst is voor veel ouderen een extra moeilijke periode. “Daarom vragen we inwoners zo veel mogelijk zelfgemaakte nieuwjaarskaarten en/of tekeningen te maken en in te leveren”, aldus de gemeente. In elke kern staat van 19 december tot en met 3 januari een brievenbus bij de supermarkt. In Scherpenisse staat een bus in Sassegrave. Ook staat er een extra brievenbus in de centrale hal van het gemeentehuis. De buurtsportcoaches en jongerenwerkers brengen op woensdag 4 januari 2023, samen met jongeren, de kaarten langs bij ouderen die wonen in verzorgingstehuizen in iedere kern in de gemeente.

Selfiespeurtocht
Op woensdag 28 december van 14.00 tot 15.30 uur is er een selfiespeurtocht. Tijdens deze speurtocht gaan kinderen/jongeren in hun eigen kern op zoek naar de objecten die op de opdrachtenkaart beschreven staan. Deelname is gratis en voor alle leeftijden.

Schaatsen 
Op donderdag 29 december wordt er voor kinderen/ jongeren tussen de 8 en 23 jaar een busreis georganiseerd naar de kunstijsbaan in Breda. De opstapplaats voor de bus is voor het gemeentehuis in Tholen. Inschrijven kan voor twee verschillende tijdsblokken. De tijdsblokken zijn leeftijdsgebonden. Deelname kost 5 euro. Eventueel begeleiding van ouders/verzorgers naar de kunstijsbaan is in overleg mogelijk. De bus in de ochtend voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar zit al vol.

Bordspelletjes 
Op woensdag 4 januari van 9.30 tot 12.00 uur kan jong en oud een bordspelletje komen spelen in Ten Anker, grote zaal Klipper, in Tholen. Er zijn bordspelletjes beschikbaar, maar ook meegebrachte spelletjes zijn welkom. Opa en oma zijn ook van harte welkom om mee te doen.

Lasergamen 
Op donderdag 5 januari kunnen kinderen komen lasergamen in de gymzaal van sport- en gemeenschapscentrum Meulvliet in Tholen. Inschrijven kan voor een tijdsblok van 1 uur. Deelname kost 2 euro per uur. Kinderen/jongeren die gevoelig zijn voor prikkels of mensen met een beperking kunnen van 13.00 tot 14.00 uur meedoen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief