Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Inge Sportfonds ondersteunt in 2023 sportactiviteiten in Sint-Annaland

Door: Britta Janssen Algemeen

SINT-ANNALAND - Het Inge Sportfonds ondersteunt volgend jaar een golfclinic, voetbaltoernooi en twee competitiedagen rolstoelhockey in Goes en Sint-Annaland. Dit fonds is opgericht om mensen met een beperking zo volwaardig mogelijk te kunnen laten sporten. 

Tot eind september konden verenigingen aanvragen doen voor een financiële bijdrage uit het Inge Sportfonds voor een activiteit in het eerste deel van 2023. “Sportverenigingen die een activiteit organiseren tussen 1 juli en 31 december 2023 kunnen tot uiterlijk 31 maart 2023 een verzoek voor ondersteuning indienen”, vertelt voorzitter Corné de Koning van het Inge Sportfonds. 

Golf, voetbal en rolstoelhockey 
Stichting de Goese Golf organiseert op dinsdag 2 mei een clinic om golfen extra onder de aandacht te brengen bij mensen met een beperking. “Onder begeleiding van een golfprofessional en een groep vrijwilligers organiseert de stichting een introductieclinic.” Op vrijdag 24 juni organiseert voetbalvereniging WHS Sint-Annaland een 7 tegen 7 voetbaltoernooi voor G-teams uit de omgeving. “Deze dag zal naast sportief bezig zijn in het teken staan van ontspanning en verbinding met elkaar.”

Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) zet twee competitiedagen voor handbewogen en elektrisch rolstoelhockey op . Die vinden plaats op vrijdag 3 juni en vrijdag 24 juni. “Teams uit het hele land nemen het in sportcentrum Omnium in Goes tegen elkaar op in de strijd voor kostbare competitiepunten. Voor de thuisspelende ploegen van de SGB een uitgelezen kans om familie en vrienden uit te nodigen om te komen aanmoedigen.” 

De Koning is trots op de mooie mix aan evenementen die het fonds kan ondersteunen. “We zijn ook dankbaar voor de hulp van sponsoren en donateurs. Nieuwe donateurs zijn altijd welkom en kunnen zich aanmelden via www.ingesportfonds.nl.” 

Het Inge Sportfonds is opgericht ter nagedachtenis aan Inge Caljouw. Zij kwam in 2020 om het leven nadat ze was aangereden met haar handbike. “Inge was altijd bezig met gezond leven, bewegen en sporten. Ze was vele jaren betrokken bij de rolstoelafdeling van de SGB, zowel als sporter als bestuurslid. Inge vond het belangrijk dat iedereen ongeacht zijn of haar beperking kan sporten en hiervoor heeft zij zich altijd ingezet.” Het Inge Sportfonds zet haar gedachtegoed voort. 

Kijk voor meer informatie op www.ingesportfonds.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief