Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Ralf Geithe

1 februari geen weekmarkt in Stavenisse door herdenkingsbijeenkomst Watersnoodramp

Door: Bregje Kop Algemeen

STAVENISSE - De weekmarkt in Stavenisse, gaat op woensdag 1 februari niet door. Dit heeft te maken met de activiteiten rondom de herdenking van de Watersnoodramp. 

In verband met de activiteiten rondom de herdenkingsbijeenkomst Watersnoodramp komt de weekmarkt in Stavenisse op woensdag 1 februari te vervallen. De herdenkingsbijeenkomst in Stavenisse begint om 09.30 uur met een ontvangst in dorpshuis De Stove. Om 10.00 uur vertrekt een stille tocht van het dorpshuis naar de Nederlands Hervormde Kerk Stavenisse. Daar start om 10.30 uur het programma van de herdenking. 

Adriaan Hoek zal deze bijeenkomst het begeleidende orgelspel verzorgen. Burgemeester Marleen Sijbers zal een toespraak geven. Ook zal er een muziekstuk te horen zijn van het projectkoor onder leiding van Paul Heijboer. Hierna zal de heer Koos Hage een toespraak van een overlevende brengen. Ook draagt Veerle Roozemond een gedicht voor tijdens de bijeenkomst. De herdenking wordt afgesloten met een meditatief moment door ds. Han van Popering. Om 11.55 uur eindigt de herdenkingsbijeenkomst in de hervormde kerk. Deze bijeenkomst zal vervolgd wordt met een kranslegging om 12.00 uur bij het plaquette bij de kerk. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief