Afbeelding
Foto: Zo Kinderopvang

Nationale Voorleesdagen bij Zo Kinderopvang bijzonder geopend

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

THOLEN - Elk jaar vieren we in Nederland de Nationale Voorleesdagen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Daarom zijn De Nationale Voorleesdagen opgericht, speciaal voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar. 

Voorlezen is gezellig, prikkelt de fantasie en draagt bij aan de taalontwikkeling. Voorlezen heeft positieve effecten op de emotionele, cognitieve maar ook de sociale ontwikkeling van een kind. En hoe eerder je met voorlezen begint hoe groter die voordelen! Wist je bijvoorbeeld dat: kinderen die regelmatig voorgelezen worden, ontwikkelen een grotere woordenschat en hebben al snel een betere tekstbegrip dan kinderen die niet of nauwelijks worden voorgelezen? 

Elke dag lezen de pedagogisch medewerkers van ze Zo Kinderopvang de kinderen voor, maar op een nationale voorleesdag mochten ze twee speciale gasten verwelkomen. Op woensdag 25 januari zijn de Nationale Voorleesdagen bij Zo op Brede School Tholen geopend door Wethouder Peter Hoek en Lenie van Dijke. Zij kwamen voorlezen tijdens het voorleesontbijt van de Vliegers en Steppers KDV.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief