Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Hoe denk jij over de zorg? Laat je horen in de Burgerraad Zorg Zeeland

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - De Zeeuwse gemeenten, de provincie Zeeland, zorgverzekeraar CZ en zorgorganisaties vragen Zeeuwen om mee te denken over de zorg. Iedereen die mee wil denken, kan zich aanmelden voor de Burgerraad.

Net als in de rest van Nederland zijn er in Zeeland problemen in de zorg. Het aantal ouderen neemt toe en dat betekent dat er steeds meer mensen zorg nodig hebben. Maar doordat minder jongeren voor een baan in de zorg kiezen, is er steeds minder zorgpersoneel. Er moet dus meer werk gedaan worden, door minder mensen. 

Daarnaast is er in Zeeland een ander probleem: Zeeland is een grote provincie. Maar omdat er niet zo veel mensen in Zeeland wonen, zijn er bijvoorbeeld niet veel ziekenhuizen. Hoe zorgen we er dan voor dat de reisafstand naar een huisarts of ziekenhuis niet te groot wordt?

Burgerraad Zorg Zeeland
De Zeeuwse gemeenten, de Provincie Zeeland, zorgverzekeraar CZ en zorgorganisaties vragen inwoners om mee te denken over dit soort problemen. Wat vind jij belangrijk? Wat is er mis in jouw buurt? Wat hebben jullie nodig? Antwoorden op deze vragen kunnen Zeeuwen allemaal delen in de Burgerraad Zorg Zeeland. Aanmelden voor deze Burgerraad kan tot en met 1 februari. De eerste bijeenkomst van de Burgerraad Zorg Zeeland is op 11 februari.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief