12 van de 13 Thoolse Stadgidsen
12 van de 13 Thoolse Stadgidsen Foto: Jack Westdorp, Stichting Tholen Beter Bekend

Eerste jaar Thoolse stadsgidsen krijgt vervolg

Algemeen

THOLEN - In 2022 kreeg Tholen-stad een enthousiaste groep van vrijwillige stadsgidsen erbij. De twee ervaren gidsen Piet Quist en Oscar Huiskamp kregen gezelschap van 11 stadsbewoners. Vanuit het plan rondom de vitalisering van de binnenstad werd het idee van meer stadsgidsen geopperd en door het wegvallen van VVV Zeeland heeft Stichting Tholen Beter Bekend deze gidsactiviteit overgenomen. En met succes. Het aantal boekingen is zeer fors toegenomen. Dit initiatief gaat in 2023 dan ook een vervolg krijgen in de andere Thoolse kernen.  

Onlangs werden de Thoolse stadsgidsen getrakteerd op een uniforme jas waarmee ze nu nog herkenbaarder zijn voor inwoners en bezoekers. Vrijwel alle gidsen zijn dit jaar in actie gekomen tijdens vooraf geboekte groepsrondleidingen. Daarnaast waren er ook rondleidingen op een vast tijdstip in de zomervakantieperiode waar ook individuele deelnemers bij aan konden sluiten. Dat laatste krijgt in 2023 een nog ruimere opzet. Van juni tot en met september start iedere zaterdag om 14 uur een stadswandeling. Je hoeft hiervoor niet te reserveren, maar je kan je kort voor aanvang melden bij Hotel Tholen/Restaurant JuNa. 

Méér gidsen betekent méér rondleidingen en méér drukte in de binnenstad van Tholen. Dat is dan ook precies de reden dat deze activiteit is opgezet en onderdeel uitmaakt van het plan voor het revitaliseren van de binnenstad. Meer bezoekers is een kans op meer klandizie voor de aanwezige winkeliers en horecagelegenheden. Mede om die reden is het marketingteam van Stichting Tholen Beter Bekend nu een zoektocht gestart naar gidsen in de andere Thoolse kernen. 

Wie het leuk vindt om gasten (individueel of in groepsverband) rond te leiden kan zich melden via info@eilandtholen.nl of bellen met Jack Westdorp via 06-53935773. Iedere nieuwe gids krijgt ondersteuning en begeleiding, dit naast de gezelligheid van een heel team van andere enthousiaste gidsen die de gemeente Tholen graag beter op de kaart willen zetten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief