Afbeelding
Foto: Bregje Kop

De stemlokalen zijn geopend: ‘Elke stem telt’

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

THOLEN - Het is zo ver: De dag van de Provinciale Statenverkiezingen en de verkiezingen voor het Waterschap zijn aangebroken. De gemeente Tholen roept alle inwoners op om te gaan stemmen: ‘Elke stem telt’. De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen trekken meestal minder kiezers naar de stembus dan bijvoorbeeld de 2e kamer verkiezingen.

De provincie gaat onder andere over infrastructuur - dus verkeersproblematiek, over bedrijventerreinen, over de toewijzing van bouwquota voor nieuwbouw en over het vergunnen van het openbaar vervoer, de buslijnen in de provincie. Bovendien stemmen de leden van de Provinciale Staten voor de Eerste Kamer.

Het Waterschap zorgt voor veilige dijken en kades, zuivert rioolwater, verbetert én bewaakt de kwaliteit van het oppervlaktewater en regelt de hoogte van het water zodat het niet te nat en niet te droog is. Daarbij moeten veel keuzes gemaakt worden. Door te stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen hebben Tholenaren invloed op hoe het waterschap met de omgeving omgaat en hoe het geld besteed wordt.  

Twijfel je nog? De stemwijzers vind je hier. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief