Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Leerlingen van OBS De Rieburch zamelen elektronisch afval in tijdens E-waste Race

Door: Bregje Kop Algemeen

SINT-MAARTENSDIJK - Wethouder Corniel van Leeuwen gaf vandaag het startsein voor de E-waste Race op OBS De Rieburch. Gedurende een aantal weken zamelen de kinderen van tien basisscholen uit de regio De Bevelanden en Tholen zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in. 

Inwoners die in de buurt van de school wonen, kunnen tussen 27 maart en 20 april gemakkelijk en gratis het elektronisch afval thuis laten ophalen door het aan te melden via www.ewasterace.nl. Elektronisch afval is bijvoorbeeld een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje, oude of kapotte kabels en adapters. Kunnen de batterijen uit de apparaten gehaald worden? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste.

Het inleveren van klein elektronisch afval zorgt ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. Als dank voor het aanbieden van elektronisch afval, ontvangen inwoners kortingscodes voor duurzame producten. De kinderen krijgen voor de ingezamelde e-wastepunten. De school met de meeste punten wint een prijscheque van 500 euro.

Deelnemende scholen
De tien scholen die in De Bevelanden en Tholen meedoen zijn: OBS De Rieburch uit Sint-Maartensdijk, De Wingerd uit Goes, De Schakel uit Oudelande, IKC Voorhoute uit Kruiningen, De Schuttevaer uit Hansweert, Juliana van Stolbergschool uit Kapelle, Openbare Basisschool De Vliete uit Wissenkerke, Het Stelleplankier uit Colijnsplaat, de Poeljeugd uit Goes en Regenboog uit Nieuwdorp.

E-waste Race
De E-waste Race is een initiatief van het O.L.A.Z. (een samenwerking van de Zeeuwse gemeenten op het gebied van afvalverwijdering) in samenwerking met de ZRD.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief