Afbeelding
Foto: Gemeente Tholen

Wethouder Hommel opent expositie ‘Water Landt’ op Brede School Tholen

Door: Bregje Kop Algemeen

THOLEN - Wethouder Frank Hommel heeft vandaag de nieuwe expositie ‘Water Landt’ geopend. Deze expositie gaat over de strijd met het water, over het beschermen van alles wat van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daarom vraagt. De expositie is tot 1 mei te zien in de Brede School Tholen. Daarna reist de expositie verder rond in het Waterpoortgebied. 

De expositie grijpt terug naar het verleden toen 70 jaar geleden de Watersnoodramp een verwoesting achterliet in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Hulp kwam op gang en bracht ons geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten. De ramp plaatste ons toen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? De expositie stelt nu dezelfde vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert?

Waterpoort
De expositie ‘Water Landt ’is een initiatief van Waterpoort. Het Waterpoortgebied is een netwerkorganisatie van overheden, inwoners en bedrijfsleven rondom het Volkerak-Zoommeer, in de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. Er werken 34 partijen samen om het gebied verder te ontwikkelen. Hierbij ligt de focus op water, natuur en erfgoed.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief