Afbeelding
Foto: Politie

Woningen Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 Sint-Maartensdijk gesloten

Door: Ruud Smolders Algemeen

THOLEN - Op 1 februari 2023 heeft de politie een grote hoeveelheid hennepplanten en henneptoppen aangetroffen in woningen aan de Frank van Borselenstraat in Sint-Maartensdijk. De woningen staan gepland om begin juli 2023 te worden gesloopt.    

De burgemeester van Tholen heeft op afgelopen week besloten vier woningen aan de Frank van Borselenstraat te sluiten. Het gaat om de nummers 12, 14 en 16, waar een grote hoeveelheid hennepplanten aan werden getroffen en nummer 18 waar een grote hoeveelheid henneptoppen aangetroffen werd. Dit zal zijn voor een periode vaan drie maanden, begin juli worden de huizen gesloopt. 

Damoclesbeleid

De sluiting is gerechtvaardigd middels het het Damoclesbeleid, dit is gericht op het tegengaan van de drugshandel- en productie. Op basis van dit beleid is de burgemeester bevoegd over te gaan tot sluiting van een woning of lokaal. Er moet dan wel duidelijk zijn dat in het betreffende pand handel in drugs plaatsvond of voorbereidingen daartoe zijn aangetroffen.

Tijdens de inval in de woningen aan de Frank van Borselenstraat 12, 14, 16 en 18 in Sint-Maartensdijk op 1 februari 2023 zijn in totaal 611 hennepplanten en bijna 1 kilo henneptoppen aangetroffen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief