Afbeelding
Foto: Facebook BBB

Gerard Rabelink verkenner bij coalitievorming Zeeland

Door: Ruud Smolders Algemeen

ZEELAND - Afgelopen week hebben de inwoners van Zeeland hun stem uitgebracht voor de Provinciale Staten. Daaruit kwam de BoerBurgerBeweging (BB) als grootste naar voren. De partij droeg vandaag Gerard Rabelink voor als verkenner.

Vandaag heeft BBB Zeeland, als winnaar van de provinciale statenverkiezingen, alle lijsttrekkers in de nieuw te benoemen Provinciale Staten van Zeeland uitgenodigd. Dit voor een eerste kennismaking en het maken van afspraken over het proces van de komende verkenning. 

Aan het einde van de vergadering heeft BBB Zeeland de heer Gerard Rabelink, onder meer voormalig oud-burgemeester van Schouwen-Duiveland, voorgedragen als verkenner. Hij is gevraagd te onderzoeken welke partijen samen een stabiele coalitie zouden kunnen vormen die recht doet aan de verkiezingsuitslag en op voldoende steun kan rekenen in de nieuwe Provinciale Staten van Zeeland. 

Kees Hanse, lijsttrekker van BBB Zeeland heeft er in ieder geval vertrouwen in. “Met Gerard Rabelink hebben wij een verkenner waar wij het volste vertrouwen in hebben en die beschikt over ruime ervaring in het openbaar bestuur”.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief